Designer hotels

Het creëren van felbegeerde jurkjes, schoenen en tassen zijn niet het enige wat designers uit hun modieuze mouwen kunnen schudden. Daarom gebruiken steeds meer modeontwerpers hun creatieve geest voor andere doeleinden. Zo hebben een paar van mijn favoriete designers hun kunsten verlegd naar de hotelbranche.

Hieronder vind je een overzicht van de mooiste designer hotels.

Armani Hotel, Dubai

armani-hotel-dubai.jpg
De opening van het allereerste Armani hotel staat gepland voor 2009. Naast 175 kamers en suites telt het Armani hotel in Dubai onder andere 5 verschillende restaurants en een prachtige spa. Als alles volgens plan verloopt, opent Giorgio Armani de komende 5 jaar maar liefst 14 hotels en resorts. Na Dubai heeft Aramani de modesteden Milaan, Londen en New York op zijn lijstje staan.

Palazzo Versace, Gold Coast Australië

palazzo-versace-gold-coast.jpg
Sinds de opening van Palazzo Versace, in 2000, is de Gold Coast van Australië een parel rijker. Het hotel geheel gehuld in de bekende Versace stijl, telt 205 kamers en 30 luxe appartementen, een riante spa, jachthaven en een Versace boetiek. Het Volgende Palazzo hotel opent dit jaar zijn deuren in Dubai.

Ferragamo Hotel, Florence

ferragamo-hotel.jpg
Familie Ferragamo is de trotse eigenaar van maar liefst 4 hotels in de prachtige Italiaanse plaats Florence. De vier hotels, Hotel Lungarno, Gallery Hotel Art, Palazzo Capponi en The Continentale zijn elk voorzien van hun eigen unieke design.

Bulgari Hotel, Milaan en Bali

bulgari-hotel.jpg
Bulgari’s hotel in Milaan is slechts een paar stappen verwijderd van het populaire shopping district.
De centrale locatie samen met de luxe van Bulgari maakt dit hotel een geliefde plek van de jetset. Daarnaast heeft het merk ook nog een schitterend resort op Bali. Vorig jaar opende Bulgari dit resort met 59 luxe villa’s gelegen aan de Indische Oceaan.

Missoni Hotel, Kuwait

missoni-hotel.jpg
Vanaf september 2008 kun je logeren in één van de 200 kamers van het Missoni hotel in Kuwait. Het Missoni Kuwait hotel, compleet met Italiaanse koffiebar, spa en vooral veel kleurrijk textiel, is het allereerste hotel van het merk, maar niet voor lang. Voor dit jaar staan er namelijk nog 3 andere hotels op de planning, gelegen in Edinburgh, Schotland en Dubai.

The G Hotel, Galway Ierland

the-g-hotel.jpg
Hoedenontwerper Philip Treacy is het genie achter The G hotel in Galway Ierland. Zijn bekende signature, ook wel Treacy Drama genoemd, is in overvloed aanwezig. Dit kleurrijke hotel is zeker een aanrader.

Hotel du Petit Moulin, Parijs

hotel-du-petit-moulin.jpg
Het stulpje van ontwerper Christian Lacroix, Hotel du Petit Moulin, is gelegen in de kunstenaarswijk Marais. In dit Parijse hotel staan het kenmerkende stoffengebruik en de flamboyante ontwerpen van Lacroix centraal.

Halekulani Hotel, Vera Wang Suite, Honolulu

halekulani-hotel-vera-wang-suite.jpg
Vera Wang’s suite in Honolulu’s Halekulani Hotel weerspiegelt Wangs gevoel voor tijdloze luxe. De kamer met uitzicht over de Oceaan is ingericht met Vera Wang’s home collection en voorzien van een jacuzzi.

Givenchy Spa, Saint Marc Sur Richelieu Canada

givenchy-spa.jpg
Bij de Givenchy Spa gelegen aan de Richelieu riever draait alles om relaxen. Het resort is lid van de keten Relais and Châteaux en staat naast zijn spa ook bekend om zijn goede keuken en wijnkelder met 16.000 flessen.

The St. Regis Hotel, Bottega Veneta Suite, New York

bottega-veneta-suite.jpg
In het elegante St. Regis Hotel in New York bevindt zich een echte Bottega Veneta suite. De kamer is voorzien van Bottega’s eigen lederproducten en meubelen, Frans antiek en wilderig cashmere. Naast de Bottega Veneta suite huisvest The St. Regis Hotel nog een aantal juweeltjes van designer suites, zoals de Christian Dior Designer Suite, de Tiffany Designer Suite en de Orient Designer Suite.

Add Your Comment