Wanneer je je kledingkast wilt opruimen, zul je kleding moeten wegdoen. Maar hoe beslis je of iets weg moet? Met deze tips weet je zo welke kleding de deur uit gaat.

Een kledingkast raakt makkelijk te vol, doordat je meer koopt dan dat je weg doet. Maar er zijn meestal wel dingen die je niet meer draagt, zoals dat strakke rokje waar je van de zomer wel weer in past. Of die Hawaï rok die je nog hebt van vakantie. Ruim je kledingkast eens goed op en doe een groot deel van je kleding de deur uit. Zo is er ruimte voor nieuwe dingen!

Verkeerde maat

Kledingstukken die je niet meer past, kunnen de deur uit. Je kunt jezelf wel blijven voorhouden dat je van de zomer weer in die broek past, maar tegen die tijd wil je waarschijnlijk toch gewoon een nieuwe. Ook die top met de te korte mouwen die je alleen onder een jasje kunt dragen gaat je kast uit. Wees streng voor jezelf een haal alles uit de kast dat de verkeerde maat heeft. Pas kleding waar je over twijfelt en wees kritisch. Te strak? Te wijd? Als je het niet kunt laten vermaken gaat het weg.

Oud

Soms is niet alleen aan de vorm en snit te zien dat een kledingstuk oud is, maar ook aan de kleur of slijtage. Met een gescheurde jeans kun je nog volhouden dat je een modestatement maakt, maar met je andere favorieten die je eigenlijk al te vaak gedragen hebt is dit niet het geval. Neem dus afscheid van die afgedragen trui en die kapot gedanste hakken. Maak ruimte in je kast voor nieuwe favorieten.

1 jaar

Heb je veel moeite met het wegdoen van kledingstukken? Bedenk dan bij elk kledingstuk wanneer je het voor het laatst gedragen hebt. Als dit langer is dan een jaar geleden, is de kans groot dat je het niet meer gaat dragen. Een jurk voor een speciale gelegenheid kun je nog langer bewaren, maar over het algemeen kun je alles wat je langer dan een jaar niet draagt wegdoen zonder het te missen.

Moeilijk

Sommige kledingstukken hebben meer waarde dan hun prijskaartje. Soms bewaar je iets vanwege de goede herinneringen, zoals dat jurkje dat je droeg op je eerste date, of een paar slippers van die vakantie op Ibiza. Misschien is het een optie om een foto van het kledingstuk of paar schoenen te maken, zodat je de herinnering kunt houden. Het kledingstuk gaat weg, maar de foto kun je bewaren.

Add Your Comment