Dior heeft een nieuwe collectie parfums gelanceerd genaamd La Collection Couturier Parfumeur. De lijn illustreert het leven Christian Dior, de grondlegger van het Franse modehuis.

Dior’s La Collection Couturier Parfumeur bestaat uit 10 verschillende geuren voor vrouwen en mannen. 5 van deze luxe geuren, die gecreëerd zijn door parfumeur Francois Demachy, zijn bedoeld voor mannen. De overige 5 parfums, waarvoor Demachy bijzonder ingrediënten gebruikte, zijn geschikt voor vrouwen.

La Collection Couturier Parfumeur bestaat uit de 5 volgden vrouwelijke parfums.

New Look 1947 refereert naar Christian Dior eerste modeshow, waar hij zijn ‘new look’ presenteerde. De geur bevat voornamelijk witte bloemen zoals de tuberoos gecombineerd met irissen, ylang-ylang, pioen, Sambac jasmijn en vanille.

Mitzah is vernoemd naar Dior’s muze en vriendin Mitzah Bricard. Mitzah is een elegant parfum van oriëntaalse bloemen gemengd met honing, vanille en koriander.

Granville is de plaats in Normandië waar het huis stond waar Dior als kind opgroeide. De scherpe geur met ingrediënten als zwarte peper, rozemarijn, tijm en sandelhout is afgeleid van de natuur uit dit gebeid.

Milly-la-Foret is de plek waar Christian Dior zich na een hectische periode graag terugtrok. Dit parfum is door de combinatie van iris, jasmijn, witte muskus en oranjebloesem een frisse bloemengeur.

Cologne Royale is een bijzonder cologne geïnspireerd door de Royal Courts uit de 18 eeuw waarvan Dior een liefhebber was. Deze geur is een samenstelling van citroen, bergamot, oranjebloesem, mint en sandelhout en kan zowel door vrouwen als mannen gedragen worden.

Ondanks dat ik niet erg onder de indruk ben van het ontwerp van de parfumflesjes, vind ik deze Dior geuren wel een mooi cadeau voor onder de kerstboom. De La Collection Couturier Parfumeur geuren zijn verkrijgbaar in flessen van 125, 225 en 450 ml.

Add Your Comment