Dior Haute Couture Fall-Winter 2013 top
Gister onthulde Raf Simons zijn Dior couture collectie voor winter 2013 in Parijs. De ontwerper verraste zijn publiek met een nieuwe kijk op haute couture.

Couture en Parijs zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voor zijn Dior couture collectie voor winter 2013 liet Raf Simons zich alleen niet leiden door het klassieke idee van luxe, maar koos hij voor multiculturele invalshoek. Authentieke Europese couture werd dan ook gemixt met Aziatische en Afrikaanse invloeden.

Op de muren rondom de catwalk verschenen foto’s, geschoten door Terry Richardson, Paolo Roversi, Willy Vanderperre en Patrick Demarchelier, van de modellen gehuld in de Dior couture. Op het plankier zelf zagen we creaties geïnspireerd door Afrikaanse stammen en Geisha’s. Zo was daar het bekend Bar jacket gevolgd door heel veel jurken. Denk aan strapless modellen versierd met kralen, exemplaren met Japanse Obi riemen en lange jurken met sierlijk rokken met veel volume. Qua kleuren koos de ontwerper voor zwart en wit afgewisseld met rood, groen en oranje.

Foto’s via Dior