John Galliano presenteerde gisteren zijn Dior haute couture collectie voor winter 2010 in Parijs. Voor deze oogstrelende collectie had de ontwerper zich duidelijk laten inspireren door bloemen.

Dior showde zijn haute couture collectie in een transparante tent in de in de tuin van het Musée Rodin. Modellen gehuld in kleurrijk creaties schreden over een catwalk waarop enorme papegaaientulpen stonden, waardoor de ruimte veranderde in een levende ietwat tropische bloementuin.

Galliano legde de nadruk in zijn 30 haute couture creaties voornamelijk op kleur. Zo zagen we onder meer mantelpakjes, tulpvormige rokken en avondjurken in verschillende tinten lila, roze, geel, zwart, oranje, blauw en groen voorbij komen. Daarnaast maakte hij ook rijkelijk gebruik van materialen als tule, chiffon en mohair.

Naast de weelderige creaties vielen ook de torenhoge kapsels van de modellen op. John Galliano en hoedenmaker Stephen Jones hadden er namelijk voor gezorgd dat ook hier het bloementhema in terug kwam. Zo hadden zij het haar van een aantal dames laten inwikkelen met doorzichtig gekleurd cellofaan, waardoor het leek op een verpakte bos bloemen.

Add Your Comment