De Parijs Fashion Week 2012 is in volle gang. Zo onthulde Dior afgelopen vrijdagavond de collectie voor winter 2012.

Het is alweer ruim een jaar gelden dat John Galliano vertrok bij Dior. Bill Gaytten stuurde dan ook voor de tweede maal, sinds het ontslag van de ontwerper, zijn ready-to-wear collectie het plankier van de Parijs Fashion Week op. En hoewel er de week voor aanvang van de show veel gespeculeerd werd over Galliano’s opvolger, werd de hamvraag ook ditmaal weer niet beantwoord.

De inspiratie voor de Dior collectie voor winter 2012 putte Bill Gaytten uit de mannelijke snit en combineerde dit met balletelementen en een vleugje jaren 20. Dit vertaalde zich naar knielange zwierige rokken in zacht paars en poederroze, getailleerde jasjes met boorduurwerk en hoog gesloten tops. Voor de avond koos Gaytten voor de old school Dior look zoals rode, zwarte en blauwe avondjurken met doorzichtige rokken, strikken en hier en daar wat pailletten.

Qua accessoires zagen we tailleriemen en jaren 20 kapjes op de hoofden van de modellen. Daarnaast droegen de dames torenhoge pumps die voorzien waren van plateaus en kruisbanden en in hun hand een Lady Dior tas met Pied-de-poule print, een Miss Dior met bontvelletje of een clutch versierd met glimmende stenen.

[pro-player]https://www.youtube.com/watch?v=vUZbFw9vSP4[/pro-player]

Foto’s via Style

Add Your Comment