Dior Parijs Fashion Week winter 2013
Afgelopen weekend was het tijd voor één van mijn favoriete shows van de Parijs Fashion Week. Raf Simons onthulde namelijk zijn Dior winter 2013 collectie.

De Belgische ontwerper Raf Simons presenteerde tijdens de Parijs Fashion Week alweer zijn tweede prêt-à-porter collectie voor Dior. Voor deze lijn voor winter 2013 liet hij zich inspireren door de kunstwereld. Want voordat Christian Dior doorbrak in de mode, werkte hij als galeriehouder met stukken van Salvador Dali en Alberto Giacometti en het toevallige is dat Simons zijn carrière ook begon in de kustwereld.

Op een catwalk omringd door spiegelbollen en een projectie van wolken kwam het eerste model gehuld in een zwart jasje met een rok te voorschijn. Hierna volgden de bekende Dior Bar jasjes gecombineerd met wijdvallende broeken, stijlvolle peacoats, strapless jurken met borduursels, peplum tops met ruches en zwierige rokken. Wat opviel tijdens de show waren de Andy Warhol prints van gezichten en schoenen, die Raf Simons verwerkte op tops, jurken en tassen.

Qua kleuren koos de ontwerper veelal voor zwart en wit, aangevuld met rood, roze, blauw, grijs en bruin. Om de Dior look compleet te maken voorzag hij zijn modellen van pumps met hakken die pas begonnen in het midden van de zool of hoge laarzen versierd met bloemen. Maar de accessoires die bij mij het meeste in het oog sprongen waren de tassen. De envelopclutches en Lady Dior tassen waren ditmaal voorzien van een print van een hooggehakte pump en zo’n tasje zou ik maar al te graag aan mijn garderobe toevoegen.

[pro-player]https://www.youtube.com/watch?v=axODbvfcIvI[/pro-player]

Foto’s via Style