Wanneer je op vakantie gaat doe je dat natuurlijk het liefst in stijl, onderstaande hotelkamers zijn daar perfect voor. Ze zijn ze niet alleen heel erg luxe, maar behoren ook allemaal tot de top 5 duurste hotelkamers ter wereld.

Een vakantie is voor veel mensen het moment om even tot rust te komen en zichzelf te trakteren op net dat beetje extra luxe. Onderstaande kamers behoren tot de top 5 duurste hotelkamers ter wereld en kosten daarom een aardige duit, in ruil daarvoor krijg je wel een overvloed aan luxe terug en heb je het zo naar je zin dat je hoogstwaarschijnlijk niet eens meer naar huis wilt.

1. The Hotel Martinez, Cannes Frankrijk, $37.650 per nacht


Voor $37.650 kun je een nachtje verblijven in de duurste hotelkamer ter wereld, de Penthouse Suite in Hotel Martinez. Dit hotel ligt aan strandboulevard Promenade de la Croisette in Cannes. De suite bestaat uit een zitkamer, eetkamer, 2 slaapkamers, 2 badkamers met hammam, douche, een spa-bad, mini-bar, kleedkamer, sauna en een groot terras.

2. Four Seasons Hotel, New York Amerika, $35.350 per nacht


Op een goede 2e plaats staat de Ty Warner Penthouse suite in het Four Seasons Hotel in New York. De suite is een resultaat van een samenwerking tussen hoteleigenaar Ty Warner, designer Peter Marino en architect I.M. Pei. De Ty Warner Penthouse suite biedt een adembenemend 360 graden uitzicht op Manhattan. De suite bestaat uit 9 kamers die beschikken over vele luxe extraatjes, zo is de volledig marmeren badkamer een echte eyecatcher. Daarnaast krijg je bij het huren van de suite de beschikking over een persoonlijke butler, een personal trainer/therapeut en een privéchauffeur.

3. Hotel President Wilson, Genève Zwitserland, $35.350 per nacht


De Royal Penthouse Suite neemt de hele bovenste verdieping van het Hotel President Wilson in Genève in beslag. Dat is ook niet gek gezien de 12 kamers, 12 badkamers, privé lift, privé terras en fitness centrum. Ook een biljart en Steinway vleugel ontbreken niet.

4. Grand Resort Lagonissi, Athene Griekenland, $34.500 per nacht


De Royal Villa in Grand Resort Lagonissi, mag dan maar 3 slaapkamers hebben, de rest van de woning maakt veel goed. Een binnen- en buitenzwembad, eigen jachthaven, fitnessruimte, strand, butler en privé kok. Voor een bedrag van $34.500 kun je een nacht doorbrengen in deze villa.

5. Hotel Cala di Volpe, Costa Smeralda Italië, $27.600 per nacht


De Presidential Suite bevindt zich op het dak van Hotel Cala di Volpe en beschikt onder andere over 3 slaapkamers, 3 badkamers, een eigen buitenzwembad met zout water en een solarium. De badkamers beschikken daarnaast allemaal over een jacuzzi.