We hebben het waarschijnlijk allemaal weleens gedaan, autorijden met schoenen die daar eigenlijk niet geschikt voor zijn. Om dit te voorkomen wil Engeland rijden met hoge hakken gaan verbieden.

De organisatie Brake claimt dat autorijden met hakken kan leiden tot gevaarlijke en zelfs dodelijke situaties. Daarom willen zij dat rijden met hoge hakken verboden wordt in Engeland. Maar daarnaast willen zij ook dat plateauzolen, sleehakken, slippers en zelfs blote voeten op de zwarte lijst komen.

Gevaarlijk schoeisel

Uit een onderzoek van de website Confused is gebleken dat 40 procent van de vrouwen regelmatig autorijdt met hoge hakken. Ook draagt 19 procent weleens flip flops en bestuurt 24 procent de auto met blote voeten. Slecht 34 procent zegt altijd verantwoordelijk schoeisel te dragen tijdens het rijden.

Op zich zou ik het helemaal niet vreemd vinden als autorijden met hoge hakken verboden wordt. Want het kan inderdaad gevaarlijk zijn en daarnaast is het ook funest voor je mooie schoenen! Daarom zorg ik er zelf altijd voor dat ik een paar platte schoenen in de auto heb liggen.

Add Your Comment