Gucci Milaan Fashion Week 2013
Modehuis Gucci had gister de eer om de Milaan Fashion Week te openen. Frida Giannini deed dit met een donkere en sexy collectie voor winter 2013.

De hoogzwangere Frida Giannini onthulde woensdagmiddag haar Gucci collectie voor winter 2013 op de Milaan Fashion Week. Na de vrolijk gekleurde zomerlijn koos de ontwerpster ditmaal voor donker, dramatisch, krachtig en stoer. Hiervoor liet ze zich inspireren door de fetish esthetiek van de Britse kunstenaar Allen Jones.

De show opende met een model gehuld in een zwarte rok met bijpassend jasje versierd met bladeren. Hierna volgden creaties met jaren 40 en 70 invloeden, zoals zandloperjurken, peplum jasjes, slangenleren kokerrokken en lange mantels. Voor de avond zagen we zijden cocktailjurkjes, jumpsuits en lange avondjurken met doorzichtige lijfjes en bezet met lovertjes, veren, franjes en pailletten.

Qua kleuren liet Frida Giannini haar oog vallen op zwart, aubergine, rood, mosgroen, goud, roze en zilver. Daarnaast gebruikte ze ook het pied-de-poule motief, geborduurde bladeren, leer en heel wat veren. Verder droegen de modellen kettingen en armbanden met stenen in de vorm van bladeren en leren handschoenen. Aan hun voeten preken kniehoge laarzen, enkellaarsjes of hooggehakte sandalen en in hun hand een dokterstas of een aktetasje.

[pro-player]https://www.youtube.com/watch?v=YrygCdJ2BBI[/pro-player]

Foto’s via Style