Gucci fashion week

Twee dagen geleden was Gucci aan de beurt tijdens de Fashion Week in Milaan. Frida Giannini had daar een zeer moeilijke taak voorhanden. Zij moest Gucci legende Tom Ford bij het publiek doen vergeten en het merk haar eigen identiteit geven. Giannini stapte af van Ford’s jaren zeventig en introduceerde de swingende zestigen jaren.

Gucci viert dit jaar zijn vijfentachtigste verjaardag en dat was goed terug te zien tijdens de show. Alle outfits waren perfect voor een avondje uit. Praktische mode voor overdag was dan ook niet te vinden op de Gucci catwalk. Mini-jurkjes in de kleuren paars, oranje en rood en babydolls waren de oorden van de dag. Ook maakte Frida Giannini voor deze collectie veel gebruik van grafische printen en de kleuren zwart en wit.

Tijdens de show waren er een aantal zeer opvallende details. Let eens op de glazen van de zonnebrillen van Gucci. Ook erg opvallende waren de kwastjes aan de tassen. En deze winter mogen de lippen dan weer rood worden gestift, maar als het aan Gucci ligt zijn deze van de zomer roze.