De Guerlain make-up voor Kerst 2012 is net als vorig jaar geïnspireerd naar een parfum van het merk. Dit keer staat de feestelijke collectie in het teken van de geur Liu uit 1929.

De Guerlain make-up Liu collectie voor Kerst 2012 is geïnspireerd door een slavin uit Puccini’s opera Turandot. Liu was een jonge Chinese vrouw die zelfmoord verkoos boven het onthullen van de naam van haar meester, op wie ze verliefd was. De lijn bevat naast het klassieke Liu parfum, een gezichtspoeder, oogschaduw, nagellak, lippenstiften en de beroemde parels. De producten hebben een Aziatische vormgeving en passen helemaal bij het thema van de feestdagen.

Liu Perfumed Shimmer Powder


Het klassieke parfum Liu wordt voor de kerstcollectie omgetoverd tot een bijzondere flacon met verstuiver. De Liu Perfumed Shimmer Powder van 73,76 euro is niet zomaar een geur, het is namelijk ook een poeder die een gouden shimmer bevat. Het product kan op het gezicht, lichaam en haar worden gebruikt.

Liu Eye and Lip Caligraphy Palette


De Liu Eye and Lip Caligraphy Palette van Guerlain is geschikt voor het opmaken van de ogen en de lippen. Het doosje van 68,70 euro bestaat namelijk uit oogschaduw in de kleuren goud en eyeliner in het zwart, maar ook uit een vloeibare lippenstift in de tinten fel roze en rood.

Météorites Perles Du Dragon


De bekende parels van Guerlain zitten ook bij de make-up voor Kerst 2012. Météorites Perles Du Dragon van 48,49 euro bestaat uit 6 tinten gezichtspoeder die een shimmer achterlaat. De gekleurde bolletjes geven je gezicht of decolleté een mooie glans, maar ze zijn ook geschikt om te gebruiken als highlighter.

Météorites Wulong


Dit jaar bevat de kerstcollectie een bijzonder mooi vormgegeven product met een behoorlijke prijs. Het geparfumeerde poederdoosje Meteorites Wulong van 132,35 euro belooft met zijn matte textuur en combinatie van kleuren een schone en pure huid.

Écrin 4 Couleurs Eyeshadow


In het doosje Écrin 4 Couleurs Eyeshadow, in de variant Les Ombres Turandot, is goud gecombineerd met brons, zachtroze en een rode tint. Het palette van 51,53 euro is perfect voor een bijzondere smokey eye en past met de warme kleuren goed bij de feestdagen.

Shine Automatique


Ook de Shine Automatique lippenstiften van Guerlain zijn voor de Kerst in 2 nieuwe kleuren uitgebracht. Altoum is een gouden nuance en Lou-ling is een diep paarse tint. De producten beloven de lippen flink te laten glanzen en kosten 33,34 euro per stuk.

Nail Lacquer


Nagellak mag natuurlijk niet ontbreken in een make-up collectie. Daarom komt het merk met 2 nieuwe soorten Nail Lacquer die dezelfde naam hebben als de lippenstiften Shine Automatique. De kleur Altoum is hier goud met een glans en de Lou-Ling is een diep paarse tint met een matte finish. De potjes kosten 23,24 euro per stuk.

Als ik de collectie van Guerlain voor Kerst 2012 vergelijk met die van vorig jaar, dan is deze een stuk specialer. Ik vind vooral de diep paarse tint lippenstift van de Shine Automatique mooi. Daarnaast lijkt het mij ontzettend leuk om het Liu Eye and Lip Caligraphy Palette cadeau te krijgen voor de Kerst.