Afgelopen zondagnacht is er ingebroken in de Bijenkorf in Rotterdam. De dieven stolen een flink aantal sierden met een gezamenlijke waarde van een half miljoen euro.

De inbraak in de Rotterdamse Bijenkorf doet een beetje denken aan de film Ocean’s Eleven. Volgens het politierapport klommen de dieven zondagnacht naar de derde verdieping van de Bijenkorf via de stellages die op de bouwplaats aan de achterzijde van het pand staan. Daar aangekomen sloegen zij een raam in om naar binnen te kopen. Eenmaal in het warenhuis liepen de inbrekers naar de Diamond Point op de begane grond en namen zij sieraden en horloges mee ter waarde van een half miljoen euro.

De politie is op dit moment nog op zoek naar de daders, die na de inbraak er vandoor gingen in een vluchtauto. Wel heeft de politie al laten weten dat zij de inbraak zien als een incident en het niet nodig achten om het toezicht in Rotterdam centrum te verhogen.

Deze inbraak is al de tweede diefstal bij de Bijenkorf in korte tijd. Zo werd afgelopen augustus voor 40.000 euro aan goederen gestolen in de Bijenkorf in Amsterdam. Ondanks dit ziet de Bijenkorf deze inbraak als een incident. “Ook wij zien het als een incident en laten het over aan de politie. Over onze beveiliging en mogelijk maatregelen, doen wij geen uitspraken,” aldus Astrid Heijnen woordvoerder van de Bijenkorf.