Hermès gaat zijn horizon verbreden. Het Franse luxelabel dat bekend staat om zijn Birkin en Kelly tassen komt met exclusieve sieraden.

Hermès lanceert een collectie exclusieve sieraden. De 14delige collectie is ontworpen onder leiding van accessoire ontwerper Pierre Hardy. Pierre putte zijn inspiratie voor de lijn uit de rijke ruitersport geschiedenis van Hermès.

De sieradencollectie bevat geen grote opvallende diamanten, maar bestaat uit strak vormgegeven juwelen die lijken op paardenzweepjes en hoeven. Maar dit houdt niet in dat Hermès geen diamanten in de collectie heeft gebruikt, integendeel zelfs. Zo is de Fouet ketting maar liefst bezet met 3.669 diamanten.

Een ander opvallend stuk uit de collectie is de Centaure ring. De rosé gouden ring lijkt op een paardenhoef en is bezet met een rijtje diamantjes. Ondanks dat de prijzen van de Hermès sieraden er niet om liegen, prijskaartjes variëren van €17.000 tot €650.000, ben ik niet erg onder de indruk van de sieraden. Voor een bedrag met 5 nullen verwacht ik toch iets meer pracht en praal.

Overigens zou Hermès Hermès niet zijn als er geen wachttijd bestond voor de sieraden. Want net als bij de tassen moet je ook even geduld hebben voordat je kunt pronken met je nieuwe sieraden. Want na bestelling duurt het nog 5 tot 7 maanden tot de sieraden er zijn, maar dan krijg je ze wel geleverd in een krokodillenlederen doosje

Add Your Comment