Modeliefhebbers met een paar miljoen op de plank opgelet! Het huis van Gianni Versace staat te koop voor 100 miljoen euro.

Het huis in Miami South Beach waar Gianni Versace in 1997 werd vermoord staat te koop voor 125 miljoen dollar, zo’n 100 miljoen euro. Casa Casuarina, zoals het stulpje heet, werd in 1930 gebouwd door architect Alden Freeman en telt 10 slaapkamers, 11 badkamers en in de tuin ligt een zwembad dat versierd is met 24-karaats goud.

Gianni Versace kocht het huis in 1992 voor ongeveer 2,4 miljoen euro en renoveerde het vervolgens voor meer dan 26 miljoen euro. Na zijn dood verkocht zijn zus Donatella het huis voor zo’n 16 miljoen euro aan Peter Loftin.

Volgens Jill Hertzberg en Jill Eber van Coldwell Banker Residential Real Estate zal Peter Loftin niet al te lang meer de eigenaar zijn van het huis. Aan Miami Herald lieten zij namelijk weten dat er veel interesse is. “Iedere kamer is een kunstwerk. Als de kopers nog niet beroemd zijn, dan maakt dit huis hen dat wel, als ze dat willen,” aldus Eber.