Het is meestal een zakelijke, maar toch ook een sociale aangelegenheid. Maar wat is nu de ideale outfit voor een nieuwjaarsreceptie? Hier vind je de kledingstukken die zorgen voor een zakelijke, maar toch vrouwelijke look.

Op een nieuwjaarsreceptie draait het meestal om netwerken en sociale contacten verbeteren. Het is daarom belangrijk dat je er representatief uitziet, zodat mensen je serieus nemen. De truck om het toch stijlvol te houden is simpel. Zorg voor een nette jurk als basis, maar val op met je accessoires. Geen duizelingwekkende decolletés, maar wel een paar killer heels bijvoorbeeld.

Mouwloos jurkje


Zeker wanneer je nieuwjaarsreceptie ‘s avonds gehouden wordt, is het handig om een mouwloos jurkje te kiezen. Als het feest net begonnen is draag je het jurkje met een jasje of een vestje eroverheen. Wanneer de sfeer iets informeler wordt kun je het jasje uitdoen. Het jurkje van Preen heeft een gekleurde kraag en een open achterkant, maar is net als het groene jurkje van Malene Birger wel hooggesloten. De jurk van French Connection heeft een iets minder gesloten hals, maar trekt de aandacht naar de taille door de combinatie van zwart en wit.

Bedekt


Hele zakelijke aangelegenheden vragen om langere mouwen. De zwarte jurk van Donna Karan heeft een asymmetrische hals, maar is door de lange mouwen en rok toch heel netjes. De jurkjes van L’Agence en Micheal Kors zijn een stuk korter. Door de neutrale kleur en de hooggesloten hals zijn ze netjes. Door de lengte kun je showen met je benen, dus ga voor een paar mooie hakken.

Tasjes


Bij zakelijke gelegenheden wissel je vaak visitekaartjes uit. Die passen samen met je mobiel prima in deze oranje clutch van Emilio Pucci, of in het blauwe boxje van Bottega Veneta. Wil je er ook je agenda of een notitieboekje in kwijt kunnen? Kies dan voor de clutch met slangenprintdetail van de Zara of voor het metallic schoudertasje van Michael Kors.

Schoenen


Onder die nette zakelijke jurk mag je best een paar opvallende schoenen dragen. Draag de pumps met de spitse paarse neus van Yves Saint Laurent voor een extravagante touch, of kies voor de Christian Louboutin enkellaarsjes voor een sexy detail in je outfit. De open pumps van Alexander Wang maken echte blikvangers van je voeten, door de roze zool.