Alle fans van Jean Paul Gaultier opgelet! In het voorjaar van 2013 gaat in Rotterdam een tentoonstelling van Jean Paul Gaultier van start.

De tentoonstelling The Fashion World of Jean Paul Gaultier: From the Sidewalk to the Catwalk opent op 10 februari 2013 de deuren in de Kunsthal Rotterdam. Deze eerste internationale expositie van de Franse ontwerper is ter ere van het 35-jarige bestaan van zijn modelijn. Jean Paul Gaultier lanceerde in 1976 van zijn prêt-à-porter collectie en sindsdien zijn zijn gedurfde creaties niet meer weg te denken.

Originele creaties en exclusieve ontwerpen

De Jean Paul Gaultier tentoonstelling is een overzicht van het uitgebreide oeuvre van de ontwerper. Zo zijn er meer dan 140 originele creaties van de vroege jaren 70 tot nu, van zowel zijn couture lijn als zijn prêt-à-porter collectie te bewonderen. Het merendeel van deze creaties is nooit eerder tentoongesteld zoals de exclusieve items van Madonna. Verder nemen ook interactieve modellen samen met fragmenten uit modeshows, films, tv-programma’s en concerten je mee in de wereld van de ontwerper.

Ik ben erg benieuwd naar The Fashion World of Jean Paul Gaultier: From the Sidewalk to the Catwalk en probeer deze expositie dan ook een keer te bezoeken. De Jean Paul Gaultier tentoonstelling is van 10 februari tot en met 12 mei 2013 te zien in de Kunsthal Rotterdam.