Gisteren werd de winter 2011 collectie van John Galliano getoond op de Parijs Fashion Week 2011. Vanwege alle commotie rondom de ontwerper werd de grote catwalkshow verruild voor een sobere presentatie van de nieuwe collectie.

John Galliano heeft een roerige tijd achter de rug. Na een aantal antisemitische opmerkingen kwam de ontwerper flink onder vuur te liggen en besloot Dior hem te ontslaan. Maar ondanks alle negatieve publiciteit werd er toch besloten om de collectie voor winter 2011 van John Gallianoafgelopen zondag te presenteren tijdens de Parijs Fashion Week 2011.


De ingetogen show vond plaats in een salon aan de Avenue Foch. Galliano, die zelf niet aanwezig was, koos voor creaties met een jaren 40 glamourstijl. Kokerrokken werden gecombineerd met blouses gevolgd door bontmantels en lange, transparante jurken. Qua kleuren zagen we veel zwart, rood en paars dat afgewisseld werd met verschillende prints.

Ondanks de mooi creaties had de show een belanden sfeer. Want ondanks dat de catwalkshow doorging is de toekomst van John Galliano’s label alles behalve zeker. Het gerucht gaat dat meerdere geldschieters zich willen terugtrekken. Kortom, alleen de tijd kan ons leren of dat het merk sterk genoeg is om deze zware periode te doorstaan.

[pro-player]https://www.youtube.com/watch?v=glgM3sYvBkk[/pro-player]

Foto’s via Style

Add Your Comment