Volgens de laatste geruchten is John Galliano hard aan het werk om zijn comeback te maken. De ontwerper gaat namelijk aan de slag voor Oscar de la Renta.

In maart 2011 deed John Galliano in een dronken bui een paar fikse antisemitische uitspraken. Deze woorden zorgden ervoor dat de ontwerper ontslagen werd bij Dior en zijn spullen kon pakken bij zijn eigen label John Galliano. Hierna vertrok hij naar Amerika om aan zijn drugs- en alcoholverslaving te werken. Het enige ontwerp dat we sindsdien van hem voorbij zagen komen was de trouwjurk van Kate Moss.

Tweede kans John Galliano

Maar als het goed is kunnen we binnenkort weer genieten van de ontwerpen van John Galliano. De ontwerper gaat naar verluid 3 weken aan de slag bij Oscar de la Renta waar hij gaat werken aan de winter 2013 collectie van het merk. Zo liet Oscar de la Renta aan WWD weten: “John en ik kennen elkaar al jaren en ik ben een groot bewonderaar van zijn talent. Hij heeft hard en lang gewerkt aan zijn herstel en ik ben blij dat ik hem de kans kan geven om zichzelf weer onder te dompelen in de modewereld en om hem weer te laten wennen aan een omgeving waar hij zo creatief in is geweest.”

John Galliano is zelf erg blij dat Oscar de la Renta hem een tweede kans geeft. “Ik kan niet beschrijven hoe dankbaar ik ben. Oscar geeft me de kans om tijd met hem te besteden in de vertrouwde omgeving van een ontwerpstudio. Zijn steun en geloof in mij is hartveroverend,” vertelt hij aan WWD.