Onlangs werden er een aantal jurken van Marilyn Monroe geveild. Eén van de jurken van de actrice leverde maar liefst 3,9 miljoen euro op.

Afgelopen weekend vond er bij Profiles in History in Beverly Hills een bijzonder veiling plaats waarbij een jurk van Marilyn Monroe werd geveild voor 3,9 miljoen euro. Voor zo’n bedrag koop je natuurlijk niet zomaar een jurk. We hebben het dan ook over de iconische witte opwaaiende jurk die Marilyn Monroe droeg in de film The Seven Years Itch.

Andere filmkostuums

Naast de witte cocktailjurk werden er nog 3 andere jurken van Marilyn Monroe geveild. Deze leverden in totaal 1,9 miljoen euro op. Verder ging er een jurk en slippers uit de film The Wizard of Oz voor 1,2 miljoen euro en een bolhoed van Charlie Chaplin voor 49.000 euro van de hand.

De bijzondere items waren afkomstig van Debbie Reynolds. De actrice verzamelde sinds 1970 stukken uit bekende films, met als doel om een museum te openen. Helaas kwam het project nooit van de grond omdat de verzameling een te zware financiële last bleek te zijn. Hierdoor zag Reynolds zich genoodzaakt om haar collectie van de hand te doen.

Add Your Comment