Jurk van Máxima tijdens troonswisseling

Lifestyle door mode modeblog


Over een paar dagen is het weer Koninginnedag. De grote vraag ditmaal is natuurlijk wat voor jurk draagt Máxima tijdens de troonswisseling?

Hoewel Máxima haar lippen stijf op elkaar houdt over wat voor jurk ze draagt op 30 april, is modeminnend Nederland hard aan het gissen. Zo wordt er gespeculeerd dat de toekomstige koningin op de voorlopig laatste Koninginnedag haar entree maakt in een lange jurk in de kleuren goud en geel. Over de kleding van Willem-Alexander wordt overigens een stuk minder geheimzinnig gedaan. Hij verschijnt tijdens de troonswisseling in een rokkostuum en draagt de hermelijnen koningsmantel.

Ik ben ervan overtuigd dat Máxima voor deze speciale gebeurtenis iets heel bijzonders heeft laten maken. Zo zou het mij niets verwonderen als ze bij Valentino langs is geweest. Want dit modehuis mocht in 2002 ook haar trouwjurk maken. Maar het zou natuurlijk ook nog kunnen dat ze voor een Nederlandse ontwerper, of misschien wel duo, heeft gekozen. Kortom, het blijft gissen wat voor jurk Máxima draagt bij de troonswisseling, maar ik ben ervan overtuigd dat de volgende creaties haar niet zullen misstaan.

Natuurlijk komen sommige van de bovenstaande jurken niet door de Koninklijke etiquette. Want ik zie Máxima op Koninginnedag niet zo snel paraderen in een doorschijnende jurk of in een model met een enorme split. Maar vergeet niet dat dit soort dingen heel gemakkelijk zijn aan te passen en ook de kleur van een creatie is zo veranderd.

Foto’s via Style