Gisteravond verzamelde tout bekend Hollywood zich voor het Met Gala. Omdat dit het modefeest van het jaar is, verschenen er heel wat bijzondere jurken op de rode loper van het Met Gala 2012.

Ditmaal stond het Met Gala in het Metropolitan Museum of Art in New York in het teken van de tentoonstelling Schiaparelli & Prada: Impossible Conversations. Dit zorgde er natuurlijk voor dat verschillende celebrities in een Prada jurk naar het Met Gala 2012 kwamen. Een creatie van Schiaparelli kwam niet voorbij. Het modehuis ging namelijk in 1954 failliet en opent aankomende juli opnieuw de deuren.

Het Met Gala wordt vaak de Mode Oscars genoemd en dat was ook ditmaal weer goed te zien. Zo verscheen Anna Wintour in Prada, maar ook Carey Mulligan en Gwyneth Paltrow kozen voor een creatie van het Italiaanse merk. Verder zagen we veel metallic, veren en hier en daar een felle kleur verwerkt in de jurken.

Natuurlijk zorgden al deze bijzondere creaties bij elkaar voor de nodige ophef. Zo lieten de kanten avondjurk van Beyoncé en de Tom Ford jurk van Rihanna vele hoofden draaien, maar ook het kanariepiet kleurige pak van Coco Rocha deed de nodige tongen rollen.

Foto’s via Met