10 kapsels voor 2014

Beauty door mode modeblog


Heb je zin in een nieuw kapsel, maar weet je niet wat de haartrends zijn? Dan vind je hieronder de 10 kapsels voor 2014.

Tijdens de fashion weken worden niet alleen de nieuwste collecties geshowd, maar krijg je ook een goed beeld van de haartrends. De kapsels van 2014 borduren voort op de bestaande trends, maar we zien ook een paar nieuwe haarstijlen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een rommelige vlecht, een speelse bob of zachte zeemeermin krullen.

Vlecht


De vlecht blijft één van de favorieten van de ontwerpers. Bij Valentino en Giles zagen we veel modellen met vlechten. De is haarstijl mat of glanzend en vooral rommelig. Wat fijn is als je niet al te strek bent qua vlechtwerk.

Pony


Heel wat modehuizen lieten hun oog vallen op de pony. Zo kozen Fendi en Burberry voor een volle en rechte variant. Maar ook een piekerig model of je pony opzij dragen behoren tot de mogelijke opties.

Bob


De bob is dit jaar een kapsel waar je niet omheen kunt. Na de lange bob kiezen we ditmaal voor een speelser model, dat een paar centimeter korter is. Marc Jacobs en Burberry gingen onder meer voor deze bob, die net boven de kin eindigt.

Krullen


Weelderige krullen met heel veel volume dat is waar Bottega Veneta en Marc Jacobs hun oog op lieten vallen. Deze haartrend doet denken aan de jaren 70. Om de look compleet te maken gaven de ontwerpers deze glamoureuze krullen een moderne twist.

Updo


Een updo staat ultravrouwelijk en heel chic. Dit romantische kapsel van 2014 varieert van strak tot wild. Op het plankier van Giambattista Valli zagen we rommelige updo’s, terwijl Armani koos voor een romantische stijl.

Wetlook


De wetlook blijft ook nog even van de partij. De stijl loopt uiteen van kapsels waarbij een paar plukjes haar nat ogen tot extreme wetlooks. Gucci koos bijvoorbeeld voor een vrij draagbare wetlook, maar bij Dior leek het alsof de modellen net onder de douche vandaan geplukt waren.

Steil


Houd de stijltang maar weer paraat. Want lange, steile lokken blijven we nog een tijdje zien. Op de catwalk van Ralph Lauren en Donna Karen was het een komen en gaan van elegante, glanzende en steile kapsels.

Zijscheiding


Je scheiding draag je dit jaar niet in het midden, maar opzij. Als je gaat voor de extreme variant creëer je aan de voorkant een neppony. De zijscheiding kwam langs tijdens de shows van Stella McCartney en Lanvin.

Golven


Naast weelderige krullen zien we ook veel zachte zeemeerminachtige golven. Mocht je deze losse krullen niet sterk genoeg vinden, kun je ook gaan voor rondere en vollere golven. Onder andere Diane von Furstenberg en Calvin Klein gingen voor dit kapsel.

Accessoires


Accessoires zijn ideaal om te combineren met de kapsels van 2014. Met liefelijke accessoires kun je je haarstijl iets extra’s geven. Wat dacht je van een strik à la Louis Vuitton of van een updo met bloemenkrans zoals bij Dolce & Gabbana?

Foto’s via Style