Kapsels zomer 2013
Naast een perfecte outfit wil je natuurlijk ook geweldige lokken. Daarom vind je hieronder de kapsels van zomer 2013.

Tijdens de 4 belangrijke modeweken kwamen niet alleen de modetrends, maar ook de kapsels van zomer 2013 voorbij. Sommige haartrends leken op die van voorgaande seizoenen, maar naast oude bekenden zaten er ook nieuwe tussen. Zo zagen we modellen met jaren 60 lokken, vlechten en schitterende haaraccessoires.

Pony

Kapsels zomer 2013 Pony
Het lijkt erop dat de designers geen genoeg kunnen krijgen van de pony. Toch is de stijl van dit seizoen weer net even anders. Want de pony werd bij Chloé, Valentino en Marc Jacobs niet naar voren, maar opzij bedragen. Daarnaast waren er ook nog ultrakorte en nep varianten.

Paardenstaart

Kapsels zomer 2013 Paardenstaart
Het is eigenlijk niet nieuws, maar deze zomer kunnen we wederom niet om de paardenstaart heen. Bij Dior, Ance en Jean Paul Gaultier zagen we verschillende staarten. Deze varieerden van hoog tot laag en van ingewikkeld draaiwerk tot een simpel elastiekje eromheen.

2 in 1

Kapsels zomer 2013 2 in 1
De opvallendste haartrend die tijdens de shows voorbijkwam is de 2 in 1 look. Bij deze stijl worden 2 structuren, zoals steil aan de bovenkant en onder krullen of bovenop een wetlook met daaronder steile lokken, gecombineerd. Missoni en Gambiatta Valli hadden deze look gecreëerd bij hun modellen.

Jaren 60

Kapsels zomer 2013 Jaren 60
De jaren 60 zijn een belangrijke inspiratiebron. Deze stijl komt niet alleen als modetrend, maar ook in de kapsels van zomer 2013 terug. Zo zagen we de jaren 60 loken tijdens de modeweken bij meerdere modehuizen, waaronder Louis Vuitton en Moschino.

Lage knot

Kapsels zomer 2013 Lage knot
De knot is, net als de paardenstaart, geen nieuwe haartrend. Aankomend seizoen hoor je de knot alleen laag te dragen, volgens Chanel, Ralph Lauren en Gucci. Dit kapsel varieert van ballerina knotjes tot nonchalante exemplaren en van knotten met vlechtjes tot lus varianten.

Gemakkelijk

Kapsels zomer 2013 Gemakkelijk
Als je geen zin hebt om lang met je kapsel bezig te zijn, dan kun je ook kiezen voor gemakkelijk haar. Donna Karan ging bijvoorbeeld voor rommelig opgestoken en Stella McCartney voor warrige lokken die los hingen. Kortom, eenvoudige stijlen die weinig tijd vragen.

Vlecht

Kapsels zomer 2013 Vlecht
De vlecht is een andere haartrend die we vaak terugzien en ook nu is deze look weer van de partij. Bij Tory Burch, Balmain en Marchesa droegen de modellen hun haren in allerlei vlechtvariaties. Ingevlochten knotjes, ouderwetse vlechten, visgraten, draaivlechten en opgestoken exemplaren, werkelijk alles mag.

Supersteil

Kapsels zomer 2013 Supersteil
Houd de stijltang maar in de aanslag! Want na een aantal seizoenen van afwezigheid zijn supersteile, glanzende lokken weer heemaal de trend. Dit kapsel voor zomer 2013 verscheen op het plankier van Saint Laurent, Roberto Cavalli en Emilio Pucci.

Golven

Kapsels zomer 2013 Golven
Haaks op de supersteile look staan de golven. Deze stijl wordt gekenmerkt door sexy net uit bed krullen en wordt vaak gecombineerd met een midden- of zijscheiding. Bij Phillip Lim, Burberry en Diane von Furstenberg verscheen deze grunge lokken.

Accessoires

Kapsels zomer 2013 Accessoires
Tijdens de catwalkshows gebruikten heel veel ontwerpers mooie accessoires voor in het haar. Bij Dolce & Gabbana domineerden de sjaal, bij Louis Vuitton de strik en bij Chanel waren het parels. Met deze items maak je van de meest simpele kapsels iets speciaals.

Foto’s via Style