Deze zomer kun je uit volle borst zingen: “de paden op, de lanen in, vooruit met flinke pas.” Want deze tekst past perfect bij de landelijke modetrend die we in de zomer van 2010 gaan zien.

Aankomende zomer kun jij goed gekleed genieten van een heerlijke wandeling door de natuur. Want een hele rits designers is in de ban van Moeder Natuur. Het resultaat zijn verleidelijke Heidi creaties, waarmee je maar al te graag wilt stoeien in het hooi.

Hoe draag je het?
Denk aan het platteland, boerenprints, schapen, geiten en een flinke dosis hooi en je hebt de landelijke modetrend helemaal te pakken. Maar om deze trend stylish verantwoord te maken voegde de designers er nog een heleboel extra tierlantijnen aan toe.

Deze trend draait om het landelijke leven en dit kun je het beste vertalen naar liefelijke jurkjes met pofmouwen en ruches, verleidelijke niemendalletjes, shortjurken en hier en daar een boers broekje of een short. Kleuren variëren van wit naar nude tinten en worden afgewisseld met ruitjes en bloemenprints.

Als finishing touch van je landelijke look kun je kiezen voor een moderne versie van de klomp of tasjes versierd met bloemen. Maar je maakt deze stijl pas echt compleet als je een sjaaltje om je hoofd bint.

Welke designers?
Karl Lagerfeld is met zijn zomercollectie voor Chanel de absolute winnaar van de landelijke modetrend. Maar de Kaiser was niet de enige designer die zijn liefde voor de natuur op de catwalk liet zien. Ook Bottega Veneta, Christopher Kane, Oscar de la Renta en Isabel Marant lieten zich verleiden door het landelijke leven.

Add Your Comment