Londen Fashion Week

Na New York stond vorige week Londen in het teken van mode. Jarenlang was de Londen Fashion Week het ondergeschoven kindje van de vier modeweken. Maar deze week wordt steeds belangrijker in modeland. Dit komt onder andere door designertalenten als Christopher Kane en Gareth Pugh, die hun nieuwe ready-to-wear herfst/winter 2008 collecties presenteren in Londen.

londen-fashion-week.jpg

Vivienne Westwood Red Label
Ontwerpster Vivienne Westwood showde vorige week weer voor het eerst in Londen. Westwood verruilde zo’n negen jaar geleden de Londen Fashion Week voor Parijs. Viv blijft echter wel trouw aan Parijs en maakte alleen een uitstapje naar de Engelse hoofdstad voor haar tweede lijn, Vivienne Westwood Red Label. De show een combinatie van glamour, sexy en punk, was geïnspireerd op de late seventies. Zo zagen we veel asymmetrische vormen, donkere kleuren, minimode en leren laarzen op de catwalk.

Christopher Kane
Kane opende zijn show met een degelijke cashmere poncho, waarna de designer al snel overstapte op opvallende creaties versierd met pailletten.

House of Holland
Henry Holland presenteerde in Londen een zeer kleurrijke collectie. Modellen gehuld in gele, groene en roze jurken en blauwe tartan outfits vulde de catwalk.

Gareth Pugh
Je kunt de winter 2008 collectie van Gareth Pugh met zijn samurai outfits een geniaal staaltje vakmanschap noemen. Echter, ik heb maar twee woorden voor deze collectie: eng en ondraagbaar!

Aquascutum
De Aquascutum show draaide om een tweetal kledingstukken, jassen en jurken. De schitterende jassencollectie bestond onder andere uit wollen A-lijn jassen en trechcoats in het beige, groen, rood, wit, blauw en zwart. Na de jassenparade waren de kleurrijke jurken aan de beurt. Schitterende jurken kwamen voorbij, zoals een strak turkooizen model en een elegant rood exemplaar.