Onlangs presenteerde Vivienne Westwood haar nieuwe Red Label winter 2010/2011 collectie tijdens de Londen Fashion Week. De show was weer in typische Vivienne Westwood stijl, ”so you either love it or hate it.”

Vivienne Westwood baseerde de Red Label wintercollectie op respect en liefde voor moeder aarde, nu we de gevolgen van de klimaatveranderingen pijnlijk ondervinden.  In de collectie kwam veel gedrapeerd jersey voor, onder andere in jurken, tops en broeken. De jassen hadden oversized kragen en smalle tailles, van tartan, wol en tweed. De overal styling was in vintage Westwood, met grote hoeden en getoupeerde kapsels voor dramatisch effect.

De Red Label collectie had een jaren 70 uitstraling, met kleuren als kastanjebruin, mosterd,roze en blauw. Verschillende lagen wol, zijden accenten, gedrapeerde en nauwsluitende pasvormen namen een groot deel van de collectie in beslag. Af en toe kwam er een explosie van kleur voorbij met discobal pailletjes en drukke streepjes. De rust in de collectie kwam van stijlvolle trenchcoats, simpele en chique tops, jurkjes en rokken in glanzend satijn.

Vivienne Westwood besteedde tijdens haar show veel aandacht aan haar politieke agenda, met teksten zoals “stop climate change.” De opbrengst van bepaalde t-shirts met logo zal gaan naar de White Ribbon Alliance, ter ondersteuning van moeders en kinderen in Haïti. Vivienne Westwood wil zo haar mode expertise gebruiken om een groter doel te bereiken.

De Red Label wintercollectie van Vivienne Westwood heeft een zeer breed scala aan verschillende items. Hierdoor is de eenheid en samenhang een beetje zoek. De collectie bevat naast mooie en zeker draagbare stukken ook buitengewoon lelijke items waar ik voor geen goud in gezien zou willen worden. Het ligt er maar net aan wat je eigen stijl is en of die aansluit bij Vivienne Westwood’s collectie.