Londen is uitgeroepen tot de modestad van 2011. De stad dankt deze titel onder meer aan ontwerper Alexander McQueen en Kate Middleton.

Uit een studie van Global Language Monitor, gebaseerd op een systeem dat de frequentie van woorden en zinnen in online, social print media onderzoekt, blijkt dat Londen het vaakste gezocht wordt, van alle steden, in combinatie met een mode gerelateerd woord. Hierdoor is Londen uitgeroepen tot modestad van 2011.

Alexander McQueen en Kate Middleton

Londen scoorde vooral goed in combinatie met de ontwerpen Alexander McQueen en Kate Middleton. “We zien wat voor impact Alexander McQueen en Kate Middleton hebben op een wereldwijde ranglijst. Onze cijfers laten zien dat de aanwezigheid van de 2 iconen heeft gezorgd dat Londen nu boven New York staat,” liet een woordvoerder van de Global Language Monitor.

New York stond jarenlang op nummer 1 in de ranglijst van modesteden, maar is nu naar een 2de plek verstoten door Londen. De top 5 wordt verder aangevuld met Parijs, Milaan en Los Angeles. Amsterdam staat op de 19 plaats en Antwerpen op nummer 44.

Top 10 modesteden 2011

1. London
2. New York
3. Parijs
4. Milaan
5. Los Angeles
6. Hong Kong
7. Barcelona
8. Singapore
9. Tokyo
10. Berlijn