Op de catwalk of in campagnes zien modellen er meestal mooi en soms een tikkeltje vreemd uit. Maar dat make-up ook voor deze schoonheden wonderen doet, bewijzen deze make-up loze foto’s van de Louis Vuitton modellen.

Voorafgaand aan de Louis Vuitton winter 2010 catwalkshow werden de modellen, voordat zij plaats namen in de stoel van de visgist, eerst op de foto gezet. En hoewel de dames er op de catwalk met hun nude make-up en hoge paardenstaart eruit zagen om door een ringetje te halen, bewijzen deze foto’s dat de meeste van hen niet echt natuurlijke schoonheden zijn.

Deze 51 modellen zonder make-up, waaronder topmodellen als Lara Stone, Elle Macpherson en Coco Rocha, zijn over het algemeen niet moeders mooiste. Wat opvalt aan de foto’s is dat de meeste dames een enorm voorhoofd en grote ogen hebben. Daarnaast zijn er ook nog een aantal met een zeer vlekkerige huid.

Gebaseerd op deze 51 foto’s heeft iemand uiteindelijk één foto gemaakt. Door de gezichten van alle modellen op elkaar te plakken is er een gemiddeld gezicht ontstaan. En wat blijkt, het gemiddelde gezicht van deze modellen wordt mooier gevonden dan de meeste gezichten van de gebruikte modellen. Dit komt omdat onze hersenen dan minder details en afwijkingen hoeven te verwerken en hierdoor vinden we iemand mooier.

Natuurlijk is het bovenstaande een leuk wetenschappelijk weetje, maar wat ik voornamelijk het interessantst vind, is dat er maar weer eens bewezen is dat de meeste modellen niet zo mooi gezicht hebben als wij vaak denken. Kortom de visagisten dat zij de echte mooimakers.