Louis Vuitton Parijs Fashion Week winter 2013

Modenieuws door mode modeblog


Op de laatste dag van de Parijs Fashion Week onthulde Marc Jacobs zijn Louis Vuitton winter 2013 collectie. De ontwerper trakteerde zijn publiek op een heuse pyjama party.

Marc Jacobs presenteerde woensdagochtend op de Parijs Fashion Week zijn Louis Vuitton collectie voor winter 2013. De designer liet zich voor deze lijn inspireren door de Louis Vuitton vrouw, die hij omschreef als decadent, gek op luxe, maar ook snel verveeld. Daarom koos hij voor een mix van invloeden uit verschillende jaartallen en voor een beetje Gloria Swanson en heel veel Hollywood glamour.

Ditmaal kwamen de modellen niet uit een enorme trein of via een roltrap, maar door tientallen hotelkamerdeuren de catwalk op. Het eerste model wat we zagen was gehuld in colbertje dat vastgesnoerd zat met een centuurtje. Hierna volgden nachtjaponachtige jurkjes, pyjama broeken, satijnen jassen die leken op dusters, rokken tot over de knie en bontjassen. Als klap op de vuurpijl verscheen Kate Moss op het plankier, gehuld in doorschijnende jurk met daaronder lingerie.

Marc Jacobs gebruikte voor zijn creaties stoffen als kant, satijn, tweed, bont en cashmere. Zijn kleurgebruik was vooral donker en bevatte indigo, zwart, bruin, groen, lila en rood. Om de Louis Vuitton look compleet te maken droegen de modellen hoog gehakte sandalen en een Speedy van bont of een krokodillenleren clutch.

Hoewel ik hier en daar best een mooie creatie voorbij zag komen, vind ik deze collectie voor winter 2013 iets te hard. Zo deed de Louis Vuitton lijn van zomer 2012 mijn hart echt smelten. Nu is er op zich niet mis met deze licht erotische stukken, maar ik ga toch liever voor een zachte look dan voor dan voor een huispak in femme fatale stijl.

Foto’s via Style