Parijs Fashion Week Valentino winter 2013

Modenieuws door mode modeblog


Gister was de beurt aan Valentino om zijn winter 2013 collectie te tonen op de Parijs Fashion Week. De ontwerpers van het modehuis lieten zich voor deze lijn inspireren door de Nederlandse schilder Vermeer.

Het schilderij van het Meisje met de parel van Johannes Vermeer was het uitgangspunt van de Valentino collectie voor winter 2013. Ontwerpers Maria Grazia Chiuri en Pierpaolo Piccioli lieten weten dat zij hiervoor gekozen hadden omdat ze vrouwen in een privémoment wilden vastleggen. Op de catwalk van de Parijs Fashion Week vertaalde dit zich in bijna sprookjesachtige creaties.

De show opende met een model gehuld in een zwart losvallend jurkje met een wit kraagje. Hierna volgende korte jurkjes van kant of versierd met tulpen, knielange mantels, wijde pantalons en witte blouses. Als finale verscheen er een parade van kanten en bebloemde avondjurken. Toen het laatste model op het plankier verscheen, keek ik alleen even verbaasd op. De jurk die zij droeg leek wel regelrecht uit het klooster te zijn weggelopen.

Qua stoffen gebruikten Maria Grazia Chiuri en Pierpaolo Piccioli veel kant, satijn, fluweel en leer. Het kleurenpalet was zwart, wit, blauw, groen en natuurlijk Valentino rood. Daarnaast gebruikten zij tulpenprints en ook het bekende Delfts Blauw kwam terug in de creaties.

In de Valentino winter 2013 collectie hadden de ontwerper een speciaal plekje gereserveerd voor het kraagje. Deze kwam in heel veel verschillende varianten, zoals bezet met kralen en met een geperforeerd patroon, voorbij. Verder droegen de modellen pumps met blokhakken en grote leren handtassen of een clutch met zich mee.

Foto’s via Style