Chanel Parijs Fashion Week winter 2013

Modenieuws door mode modeblog


Vandaag was het tijd voor één van de hoogtepunten van de Parijs Fashion Week. Karl Lagerfeld onthulde namelijk zijn Chanel winter 2013 collectie.

In het Grand Palais presenteerde Karl Lagerfeld zijn Chanel collectie voor winter 2013. Boven de catwalk, die hij ditmaal tijdens zijn show op de Parijs Fashion Week gebruikte, hing een enorme wereldbol met daarop 300 CC logo’s die elk een Chanel winkel aangaven. Die bol verraadde ook gelijk een beetje het thema. Want volgens de ontwerper draait zijn lijn om de globalisatie van de mode. Zo wilde hij een wereldse look en geen Franse creaties neerzetten.

De show opende met een model gehuld in een geruite jas, die van voren kort was en van achter lang. Verder droegen de modellen de bekende Chanel jasjes, plooirokjes, jassen waarbij de onderkant was opgevouwen tot zakjes en voor de avond doorschijnende jurken van tule. Naast tweed gebruikte Karl Lagerfeld ditmaal ook veel leer en latex en koos hij voor een kleurenpalet dat bestond uit zwart, wit, blauw, roze, rood en grijs.

Om de look compleet te maken droegen de modellen leren handschoenen, felgekleurde bontmutsjes en chokers. Daarnaast waren hun voeten gehuld in zwarte of witte over-de-knie bikerboots en hielden ze in hun hand een handschoudertas vast. Mijn favoriete tas was de clutch in de vorm van een wereldbol, alleen verwacht ik dat deze helaas gepaard gaat met een astronomisch hoog prijskaartje.

Foto’s via Style