De maand februari is voor veel mensen het perfecte moment om op wintersport te gaan. Daarom vind je hier 10 luxe wintersportplaatsen in Europa.

Was de wintersport vroeger alleen iets dat de super rijken zich konden veroorloven, vandaag de dag is bijna iedereen terug te vinden op de skipiste. Wil je dit jaar toch een beetje luxe en exclusiviteit ervaren tijdens de wintersport, dan zijn de 10 wintersportplaatsen in Europa hieronder absoluut aan te raden.

Zermatt

Ongeveer 10 kilometer van de Italiaanse grens ligt het Zwitserse dorpje Zermatt. Het dorpje zelf is autovrij en daarom alleen toegankelijk met een trein. In het traditionele stadje van Zermatt zijn talloze luxe chalets en hotels te vinden die op charmante wijze thuispassen in het landschap.

St. Moritz

Wanneer je op zoek bent naar een ultiem gevoel van luxe, weelderige hotels en Italiaanse mode is het Zwitserse St. Moritz een goede optie. Deze plek ademt glamour uit, is chic en kost natuurlijk ook een aardig bedrag. In de winter is St. Moritz het toevluchtsoord voor rijken en beroemde mensen.

Verbier

Verbier is een skiplek gelegen in de Zwitserse Alpen. Het aantal slaapplekken in Verbier is hoger dan het inwonersaantal. Het dorpje heeft zo’n 1.800 inwoners, terwijl er 25.000 slaapplaatsen zijn voor toeristen. De toeristen verblijven voornamelijk in de meest luxueuze chalets in de Alpen. Verbier staat bekend om de scherpe pistes, trendy après-ski feestjes en de beroemdheden en royalty’s die er vaak te gast zijn.

Courchevel

Courchevel is een skioord in de Franse Alpen wat vooral geliefd is onder voetballers en celebrities. Daarnaast heeft de plek een gevaarlijke landingsbaan van 525 meter die elk jaar opnieuw vele wintersportliefhebbers trekt. Courchevel biedt veel luxe en slapen in een 5 sterrenhotel is geen probleem. Daarnaast vind je in dit skioord verschillende restaurants met 1 Michelin ster of meer.

Val d’Isère

Val d’Isère, gelegen in Frankrijk, is de plek voor een gevarieerde vakantie. Naast talloze ski mogelijkheden heeft deze plaats ook een uitgebreid nachtleven. Deze plek trekt voornamelijk nouveau riche.

Megève

Een goede plaats voor gezinnen is het Franse Megève. Dit dorp is perfect geschikt voor gezinnen die op zoek zijn naar een luxe plek met een intieme sfeer. Megève wordt niet voor niets het Parijs van de Alpen genoemd, het is een van de meest mondaine wintersportplaatsen van Frankrijk. Naast skiën is er in het grote centrum ook veel te doen, er zijn vele winkels en het aanbod après-ski is groot.

Cortina

Als je op zoek bent naar een mooie omgeving, goede winkelplek en lekker eten, dan is het Italiaanse Cortina aan te raden. Dit dorp bestaat bekend als 1 van de meest trendy en exclusiefste skigebieden in Italië.

Lech

De Oostenrijkse skiplek Lech biedt zijn gasten een charme, deskundige services en een perfectie skiplek. Lech is geen plek om te feesten, in plaats daarvan zijn er rustige hellingen, goede restaurants, spa hotels en de wat duurderde pensionen. Graag geziene gasten in Lech zijn koningin Beatrix en haar familie.

St. Christoph

Een andere plek om het feestgedruis te ontlopen is St. Christoph in Oostenrijk. Dit oord biedt rust en heeft een Oostenrijkse charme. Deze plek zit in een boomloze vallei waar een handjevol luxe accommodaties te vinden zijn. Kortom, een perfecte plek om ontspannen luxe te combineren met wintersport.

Kitzbühel

Mede door de goede ligging is Kitzbühel uitgegroeid tot 1 van de meeste prestigieuze skiplekken van Oostenrijk. In Kitzbühel is de Hahnenkamm berg te vinden, deze wordt gezien als 1 van de zwaarste afdalingen. Dankzij deze berg vinden er op deze plek vele skiwedstrijden plaats.