make-up-trends-zomer-2008.jpg

Nu de zon zich zo af en toe laat zien, kan het niet meer zo lang duren voordat de eerste echte zonnige dag haar entree maakt. Nu de zomer niet meer zo ver weg lijkt, wordt het dan ook de hoogste tijd voor een nieuwe look. Daarom selecteerde Modeblog de make-up trends voor zomer 2008.

makup-trend-metallic.jpg

Metallic
De metallics van deze zomer zijn ultra luxe. Denk aan gepolijste nuances van antiekgoud, brons en glimmend platina. Deze kleuren lenen zich perfect voor echte smoky eyes. Ben je niet zo weg van zware smoky eyes, dan kun je kiezen voor een lichtere aanzet van metallic oogschaduw. De zachtere metallic look komt heel mooi tot zijn recht met een bronskleurige huid en glanzende lippen.

Gezien bij: Versace, Zac Posen, Bottega Veneta, Prada, Salvatore Ferragamo en Proenza Schouler.

makeup-trend-wit.jpg

Wit
Sneeuwwit, zilverwit, hagelwit, gebroken wit, kalkwit, melkwit, ivoorwit en krijtwit. Wit is de kleur van deze zomer. Mocht je nog van plan zijn om een nieuw doosje oogschaduw te kopen, zorg er dan voor dat er in ieder geval een tint wit in zit. Draag witte oogschaduw over het gehele oog voor een frisse gezichtsuitdrukking. Vind je dit te wit, combineer het dan bijvoorbeeld met ijzig blauw. Ook erg mooi is een stipje wit in je binnenste ooghoek. Dit zorgt voor heldere en open oogopslag. Daarnaast is wit ook erg handig om te mengen met hardere kleuren oogschaduw, zodat er een zachtere tint ontstaat.

Gezien bij: Blumarine, Julien McDonald, Paul Costelloe, Ralph Lauren en Byblos.

makeup-trend-kleur.jpg

Kleur
Dit seizoen komen gezichten echt tot leven door tropische kleuren en neon tinten. De kleurrijke beauty look van deze zomer is speels, leuk, vrolijk en vooral hot. Focus met kleur voornamelijk op één gedeelte van het gezicht, bijvoorbeeld op de ogen of de mond en houdt de rest rustig.

Gezien bij: John Galliano, Karl Lagerfeld, Marni, Y3, Carolina Herrera, Anna Sui, Michael Kors en Valentino.

makeup-trend-ogen.jpg

Ogen
Vergeet zwart! De Ogen van de zomer van 2008 zijn grijs. Ga voor een zacht grijs vlekkerig effect rondom het oog, zoals we dit van Bridget Bardot kennen. Deze look is sexy en toch ook weer romantisch, zonder dat het te veel naar de zestigerjaren neigt.

Gezien bij: Roberto Cavalli, Gucci, Moschino Cheap and Chic, Nina Ricci, Emilio Pucci en Narciso Rodriguez.

makeup-trend-nude.jpg

Nude
De nude look van deze zomer is alles behalve saai. Denk aan een egaal taupe kleurige huid, hier en daar wat highlights en een drupje lipgloss. Met de nieuwe make-upjes van dit seizoen creëer je zo de perfecte, mooie en stralende naturel look.

Gezien bij: Calvin Klein, D&G, Matthew Williamson, Chloé, Aquascutum, Stella McCartney en Christopher Kane.