De modetrends voor komend seizoen zijn al helemaal bekend maar ben je ook al helemaal bij als het gaat over de make-up trends voor zomer 2012? De belangrijkste heb ik voor je op een rijtje gezet.

De meest make-up trends voor zomer 2012 zijn bedoeld voor de ogen. Ze worden opgemaakt in knalkleuren als roze en groen, maar er worden ook veel glittertjes opgesmeerd en kattenogen zijn weer helemaal terug van weg geweest. Ook is er een groot kleurenfestival als het om onze lippen gaat. Als je visagisten mag geloven gaan we onze lippen stiften in het knalblauw. Gelukkig zijn er ook rustige make-up trends. Voor ieder wat wils dus!

Naturel

De naturel look is weer helemaal terug. Hoe minder make-up hoe beter. Geen dikke lagen foundation en dik opgemaakte ogen. Dat je al mooi genoeg bent met alleen maar een beetje mascara werd bewezen tijdens de shows van onder andere Stella McCartney en Chloe. Bij D&G werd bij de naturel look toch nog een dun streepje eyeliner verwerkt en bij Missoni en Christopher Kane was zelfs helemaal geen make-up te zien.

Poppen


In de make-up trends van zomer 2012 komt ook naar voren dat we poppen als ons grote voorbeeld moeten zien. Op de catwalk van Chanel, Dior en Louis Vuitton kregen de lippen van de modellen een roze kleurtje en nepwimpers voor een grotere oogopslag. De poppenlook vind ik erg leuk, maar er zijn ook mensen die er wat in doordraaien.

Volle wenkbrauwen

Volle wenkbrauwen in plaats van dunne streepjes. Borstelige, dik, donker en zwaar moeten zijn ze in deze zomer. Laat ze groeien in hun natuurlijke vorm, gebruik creamy oogschaduw en een donker potlood om je wenkbrauwen extra aan te zetten. Deze look werd onder andere gespot bij Diane von Furstenberg en Versace.

Kittige ogen

Kittige ogen horen ook helemaal bij de make-up trends van zomer 2012. De klassieke eyeliner met een lijntje dat naar boven wijst en mooie wimpers zorgen voor deze kattenlook. Om het helemaal mooi te maken worden de wimpers nog met extra volumemascara aangezet. Deze katachtige oogopslag was vooral veel te zien bij Louis Vuitton en D&G.

Felgekleurde lippen

Felgekleurde lippen zijn trendy. Je mond mag opvallen komend seizoen. Klassiek rood zien we nog steeds veel, maar als we de modeshows raadplegen van Topshop Unique en Moschino Cheap and Chic is ook knalroze, oranje en zelfs blauw een hippe kleur. Rode lippen vind ik mooi, alleen hoop ik niet dat de blauwen lippenstift echt een hit wordt. Voor op de catwalk is het origineel, maar voor in het normale leven vind ik het verschrikkelijk.

Knallende ogen


Naast opvallende lippen zagen we ook knallende ogen. Groene oogschaduw en dito wimpers bij Vivienne Westwood, blauw gekleurde ogen bij Moschino Cheap and Chic, paarse eyeliner bij Cacharel en zelfs felroze nepwimers bij Viktor & Rolf. Je kunt het zo gek niet bedenken of het zit bij de make-up trends voor zomer 2012. Sterren als Rihanna en Katy Perry werden al met opvallend gekleurde oogmake-up gezien. Zelf vind ik het ook wel wat hebben, maar ik zou niet voor een felle kleur oogschaduw en mascara gaan. Dan wordt het namelijk een beetje te veel van het goede.

Goud en zilver


Glinsterende versiersels op je ogen, wenkbrauwen en lippen zijn het helemaal dit jaar. Bij Fendi was er bladgoud verwerkt in de make-up. Ook bij Just Cavalli zagen we veel ogen met gouden glittertjes en op catwalk van Phillip Lim stond de futuristische look centraal. Op de arcadebogen van de modellen waren zilveren strepen getekend.

Foto’s via Style

Add Your Comment