Make up trends zomer 2013
De modetrends en de kapsels voor komend seizoen zijn inmiddels bekend en natuurlijk mogen dan de make-up trends niet achterblijven. Daarom vind je hieronder de make-up trends voor zomer 2013.

Tijdens de New York, Londen, Milaan en Parijs Fashion Week werden we getrakteerd op prachtige jurken, topjes en jasjes, maar de make-up was ook niet mis. De make-up trends voor zomer 2013 zijn groots en opvallend. De ontwerpers experimenteerden er flink op los en legden de nadruk vooral op de ogen.

Roze

Make up trend zomer 2013 Roze
Roze was qua make-up de kleur op de catwalk. Zo kam er roze lippenstift, blush, oogschaduw, eyeliner en mascara voorbij. Donna Karan, Dries van Noten en Giles kozen voor knalroze, maar je kunt ook gaan voor fuchsia, donkerroze, magenta en lichtroze.

Lijntje onder de ogen

Make up trend zomer 2013 Lijntje onder de ogen
Als het aan de ontwerpers ligt draag je dit seizoen niet een lijntje op je bovenste ooglid, maar op de ondersten. Je kunt dit doen met een simpel en klassiek zwart potlood. Toch kan het ook totaal anders. Bij Stella McCartney werd een felblauwe kleur toegepast, bij Marios Schab enorm dikke zwarte strepen en er waren zelfs merken die tape gebruikten.

Nude

Make up trend zomer 2013 Nude
De nude trend is ditmaal ook weer van de partij. Er is echter wel iets veranderd bij het creëren van de perfecte huid. Werden er eerst zo min mogelijk producten gebruikt voor deze stijl, nu mag je deze gedachte van Balmain en Valentino laten varen. De nude look maak je door contouring, gevolgd door een roze poeder op de wangen en een laagje mascara op de wimpers.

Bruine oogschaduw

Make up trend zomer 2013 Bruine oogschaduw
Hoewel het zomerseizoen meetstal gepaard gaat met fleurige pastels, maken deze ditmaal plaats voor bruine oogschaduw. Modehuizen als Versace en Gucci gingen voor deze make-up trend van zomer 2013. Hun modellen paraderden over het plankier met beige, taupe en koffie nuances op hun oogleden om zo een glamoures of een grunge effect te realiseren.

Matte lippen

Make up trend zomer 2013 Matte lippen
De modewereld is ditmaal in de ban van matte en felgekleurde lippen. Qua kleur mag er gevarieerd worden. Prada en Burberry gingen voor rode, maar fuchsia, roze, koraal en oranje zijn ook een optie. Als je voor een opvallende kleur lippenstift kiest, is het wel verstandig om de rest van je gezicht rustig te houden.

Opvallende ogen

Make up trend zomer 2013 Opvallende ogen
Ben je gek op opvallende ogen? Dan kun je je hart ophalen, want heel wat ontwerpers kozen voor een kleurexplosie op de oogleden. Dior gebruikte knalkleuren en bij Chanel zagen we metallic tinten. Zo kun je kiezen voor paars, groen, oranje, blauw en alles ertussenin, maar combineer dit niet met kleurrijke lippen.

Nepwimpers

Make up trend zomer 2013 Nepwimpers
De wimpers staan dit seizoen volledig in de spotlights. Want na een periode van natuurlijke wimpers, mag nu de nep variant weer. Tijdens de shows kwamen volle, lange en vrouwelijke wimpers op verspillende manier terug. Giorgio Armani gebruikte dikke en lange exemplaren, Dolce & Gabbana gingen voor dun en veel en Gucci koos voor lange en uitwaaiende wimpers.

Bronzer

Make up trend zomer 2013 Bronzer
Komend seizoen mag je jouw huid laten stralen, want bronzers behoren tot de make-up trends van zomer 2013. Roberto Cavalli en Gucci lieten zien hoe je met dit product een mooie zomerse look kunt maken. Voor een extra zonnig effect kun je een bronzer perfect combineren met warme tinten op je ogen.

Eyeliner

Make up trend zomer 2013 Eyeliner
Deze zomer leg je extra nadruk op je kijkers met eyeliner. Het draait hier niet per se om het perfecte, zwarte lijntje en je mag dan ook naar hartenlust experimenteren. Bij Marc Jacobs werden namelijk extravaganten strepen gebruikt en bij Dolce & Gabbana kregen de ogen een mooie wing eyeliner.

Jaren 60

Make up trend zomer 2013 Jaren 60
De jaren 60 spelen dit seizoen een prominente rol in de mode. Zo zagen we het al terugkomen in de modetrends en kapsels en ook de make-up trends zijn beïnvloed door deze jaren. Louis Vuitton, Moschino en Marc Jacobs hebben deze stijl perfect in hun vingers. Denk hierbij aan veel eyeliner en mascara, grote ogen, ingekleurde wenkbrauwen en nude lippen.

Foto’s via Style