Tijdens de zomer wil iedereen er goed en vooral slank uitzien. Daarom vind je hier een aantal manieren om slanker te lijken.

Nu het zomer is kunnen de zwierige jurkjes weer uit de kast. Toch staat niet ideeën te springen om zicht te hullen in luchtige stoffen als het kwik stijgt. Want in deze periode twijfelen veel vrouwen over hun figuur. Heb je geen behoefte aan een crash dieet en wil je er toch slanker uitzien? Dan vind je hieronder 12 simpele manier om slanker te lijken.

Stoffen

Verschillende soorten stoffen doen verschillende dingen voor de vorm van je lichaam. Het is dan ook belangrijk dat je het juiste materiaal kiest. Zo zorgen vlakke stoffen als katoen, denim, zijde en gabardine wol niet voor extra volume.

Sommige materialen laten je slanker ogen. Stoffen die iets voor je figuur doen zijn jersey, kasjmier, fijne katoen en alles waar een beetje spandex in is verwerkt. Kijk uit met dikke, opvallende en volumineuze materialen als suède, corduroy, bouclé, fluweel, brokaat, metallic, tafzijde, leer, angora, satijn, mohair, flanel en franje.

Shapewear

Shapewear werkt corrigerend op de buik, heupen en billen. Dit ondergoed kun je bijvoorbeeld dragen onder een jurk of kokerrok, want het maakt de buik platter en laat je borsten en billen beter uitkomen.

Ondergoed

Als je de verkeerde maat bh draagt, geeft deze je geen juist vorm of liftend effect. Veel vrouwen dragen een verkeerde bh omvang en te kleine cups. Om dit te voorkomen kun je jezelf het beste laten opmeten in een lingeriezaak.

Een te strakke onderbroek zorgt voor vetophogingen en zichtbaar lijnen. Door het dragen van een string voorkom je deze lijnen. Voor meer steun kun je ook kiezen voor een tanga, boxerstring of een Brazilian.

Kleur

Kies voor één kleur, want kleding in dezelfde kleur creëert een onafgebroken verticale lijn. Hierdoor oog je langer en slanker. Sterke contrasten tussen de onderkant en de bovenkant van je lichaam zorgen ervoor dat de aandacht op je middel komt te liggen.

Jeans

Een simpele gestroomlijnde jeans is een goede keuze. De meest flaterende stijl is donker van kleur en heeft geen versierde zakken. Vermijd opvallende details als logo’s en decoratieve frutsels deze zorgen voor een kolossaal geheel. Qua silhouet kun je het best kiezen voor straight leg of boot cut.

Blazer

De heldere, rechte lijnen en smalle revers van een blazer neutraliseren overdadige rondingen. Een open jasje maakt slanker als je deze met een v-hals top en donkere jeans draagt.

V-hals

Laat een beetje huid zien door het dragen van een v-hals. De open ondersteboven driehoek zorgt voor een hoog focuspunt, waardoor de aandacht niet op je buik komt te liggen. Daarnaast creëert het de illusie van een langer en slanker bovenlichaam. Hoe meer huid je laat zien tussen de kin en de borst, hoe eleganter je proporties lijken.

Hoge hakken

Benen ogen slank en gevormd onder een rok als je kies voor schoenen met een spitse punt en met hak van minimaal 5 cm. Een vierkante neus met een dikke blokhak maken je benen korter en dikker.

Kleur schoenen

Om je benen optisch langer te laten lijken draag je schoenen die dezelfde kleur hebben als je benen. In de zomer kun je daarom het beste kiezen voor nude kleurige schoenen, want deze passen goed bij blote benen.

Sieraden

Door het strategische gebruiken van sieraden kun je ook slanker lijken. Lange kettingen geven een korte nek meer lengte en halen de aandacht van de heupen af. Grote oorbellen vestigen de attentie op het gezicht en niet op je buik. Door het dragen van opvallende armbanden en een grote ring wordt de aandacht naar de armen getrokken.

Haar

Als je je haar omhoog draag en uit het gezicht dan komt de vorm van je gezicht beter uit en oogt het dunner. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je haar in een paardenstaart te dragen.

Bruine kleur

Een bruin lichaam ziet er gezonder en slanker uit dan spierwitte benen en armen. Als je geen tijd hebt om te zonnen dan kun je ook kiezen voor een bruin kleurtje uit een potje.

Add Your Comment