mega-mall-westfield-londen

Afgelopen weekend was ik in Londen en uiteraard was ik nieuwsgierig naar het paar maanden geleden geopende winkelparadijs Westfield. Met maar liefst 265 winkels op een oppervlakte van 150.000 vierkante meter is dit het grootse shoppingcomplex van Europa.

Mode, heel veel mode, beauty, woninginrichting, juwelen, eigenlijk alles. Het allermooiste blijven natuurlijk de grote namen waar je stuk voor stuk relaxt binnen kunt wandelen: Louis Vuitton, Missoni, Miu Miu, Mulberry, Hugo Boss, Armani, Prada. Overal kun je kijken, voelen, beoordelen en genieten. Wil je er wat eten dan is er het international food concept waar je een ruime keuze en variatie hebt.

De directie van de Westfield Group gaat ervan uit dat het complex het eerste jaar 20 miljoen bezoekers zal ontvangen, die bij voorkeur niet alleen komen kijken, maar ook kopen. Het winkelcentrum Westfield ligt in het westen van de stad, niet ver van de wereldberoemde winkelgebieden Oxford Street, Kensington High Street en Knightsbridge en is met the tube makkelijk te bereiken.

Persoonlijk was ik vooral onder de indruk van het design van het pand. Winkelen doe ik toch liever in de typische Londense high streets en niet in een complex waar families en vrienden een dagje all inclusive er op uit zijn. Als ik in Londen ben, wil ik de stad ook echt ervaren! En dat heb ik natuurlijk gedaan. Naast werken was er gelukkig ook tijd voor shoppen, lekker eten, rondslenteren en sfeer snuiven.

De tentoonstelling Fabulous People Lives by Getty Images Gallery in Westfield was trouwens bijzonder om te zien. Met veel decadente glamour momenten van beroemdheden. Een van de hoogtepunten is filmster Joan Collins in 1955 met haar roze poedel op haar roze bed. Of actrice Faye Danaway die haar ontbijtje bij het zwembad van het Beverley Hills Hotel nuttigt met een krantje, de dag na haar Oscar succes in 1967.

Mocht je plannen hebben om naar Londen te gaan, dan is Westfield een optie als je voldoende tijd hebt of nog nooit van je leven in een mega mall bent geweest. In alle andere gevallen kan ik je adviseren om net als ik de meest prachtige designer winkels in de straten van Londen af te gaan en de spanning te voelen van het kunnen scoren van bijvoorbeeld de nieuwste IT-bag. En tsja, soms is iemand je dan net even te snel af omdat het in Londen stikt van de fashionista’s. Een goede reden om snel weer de Noordzee over te steken.