Milaan Fashion Week: Dolce & Gabbana, Versace en Prada

Designers door mode modeblog

Na in vogelvlucht de shows van Emporio Armani, Gucci en Bluemarine tijdens de Milaan Fashion Week behandelt te hebben. Nu nogmaals drie modehuizen, Dolce & Gabbana, Versace en Prada, die schitterde gedurende deze sexy modeweek.

Dolce & Gabbana

De heren van Dolce & Gabbana putten voor aankomende winter hun inspiratie uit Elsa Schiaparelli. Haar surrealistische handtekening samen met de ballonschouders die ze in haar creaties verwekte maakte haar in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw enorm populair. De invloeden van Schiaparelli hadden Domenico en Stefano dan ook zeker geïnspireerd tot het creëren van hun overwegend zwart-witte collectie, met opvallende prints als dambordpatroontjes, croco dessins en beeltenissen van Marilyn Monroe. De materialen die het duo gebruikte bestonden voornamelijk uit kant, zijde en bont. De zwart-witte outfits met ballonschouders werden afgewisseld met keiharde roze creaties.

Versace

Donatella ging ditmaal voor veilig en greep terug naar de roots van het modehuis. Op de catwalk verschenen typische creaties warmee Versace groot is geworden. Zijden avondjurken prachtig gedrapeerd en open tot op het dijbeen. Enorm sexy, maar wel een echte collectie voor de nacht. Jurken kwamen in verschillende variaties als asymmetrisch, met verleidelijke decolletés en strapless gewaden voorbij. Afgewisseld met felgekleurde jassen, strakke broekjes en mooi gevormde jasjes. Kortom puur Italiaans chique.

Prada

Soms begrijp ik één van de machtigste vrouwen in modeland voor geen meter. Miuccia Prada geroemd om haar vindingrijkheid, maar soms ook befaamd om haar raadselachtige boodschappen. Zo stuurde ze modellen met laarzen reikend tot aan het bijbeen a la modelletje vissersman de catwalk op. In mijngedachte niet het toppunt van elegantie. Miuccia wisselde deze opvallende creatie af met mooie tweed mantelpakjes, niets verhullende jurken waaronder een glimp van rood lingerie zichtbaar was, warmen vesten met bont aan de voorkant en leren jassen. De typische herfstkleuren kwamen mooi uit in de sterke silhouetten en verfijnde snits.

Foto's via Style