Giorgio Armani wilde met zijn collectie, die hij presenteerde tijdens de Milaan Fashion Week, de stijl New Chic uitstralen. Hij maakte veel gebruik van velours en de kleuren, zwart,wit, oranje, rood en roze.

De collectie van Giorgio Armani voor 2010/2011 heeft door de kleur zwart, die het meest aanwezig is, een chique elegantie. De modellen zien eruit als onafhankelijke, sterke vrouwen in de zwart-wit gestreepte mantels, lange vloeiende pantalons en indrukwekkende jurkjes.

Veel van Giorgio Armani’s ontwerpen bestaan uit glanzend velours, zoals de lange dramatisch zwarte japons hangend op één schouder en versierd met grote juwelen, de zwarte minirokjes met een spiraal-achtig patroon en de jassen met omslaande kragen.

Gelukkig maakte het velours plaats voor zijde in de collectie, met pofferige balonrokjes, tops met een twee kleuren combinatie of vlokjes print. Door de dominante zwarte kleur in de collectie, is het logisch dat Giorgio Armani zijn klapstukken in felle kleuren heeft ontworpen. Zoals de jurkjes in koraaltinten versierd met glinsterende prints en borduursels, een oranje mohair jas, en knalrode mantels.

Dat Giorgio Armani ongeveer de helft van zijn collectie in velours heeft ontwopen snap ik niet. Ik houd namelijk niet van velours, want het ziet er een beetje goedkoop uit. Het andere deel van de collectie met zijde vind ik wel geslaagd. Met name het Audrey Hepburn-achtige jurkje in antraciet dat bij de hals in roze-oranje overloopt en de knalroze bolletjes mantel, die tot mijn spijt van bont gemaakt is.