De collectie die Frida Giannini voor Gucci showde tijdens de Milaan Fashion Week is volgens de ontwerpster volwassener dan we normaal van het modehuis gewend zijn. De 38 jarige Frida vertelde dat dit komt omdat ze zelf volwassen is geworden.

Aan de Gucci winter 2010/2011 collectie is inderdaad te zien dat Frida Giannini een volwassen vrouw is. De getalenteerde ontwerpster stuurde namelijk een collectie de catwalk op waarvan het zelfvertrouwen afdroop. Het was overduidelijk dat Frida zich had geconcentreerd op dingen waarin ze goed is en niet de nadruk wilde leggen op vooruitstrevendheid.

De show opende heel rustig met een crèmekleurige en grijze jurkjes en mantels. Daarnaast zagen we ook suède jassen, strakke broekjes, bontjasjes en voor ’s avonds voornamelijk korte zwarte jurkjes voorzien van slangenleer. Het was zeer duidelijk dat Frida met deze collectie wilde laten zien dat Gucci creaties niet alleen ’s avonds, maar ook perfect overdag gedragen kunnen worden.

Wat overigens zeer opvallend was, waren de tassen of beter gezegd het gebrek hieraan. Tijdens de gehele catwalkshow kwamen ongeveer 3 tassen voorbij. Toch wel opmerkelijk als je nagaat, dat Gucci ooit begonnen is met alleen lederwaren. Maar ook vandaag de dag, zijn handtassen en accessoires nog altijd goed voor 60 procent van de omzet.

Add Your Comment