Van 20 tot en 27 september stond de Italiaanse stad Milaan nog meer dan anders in het teken van mode. In die periode werd namelijk de Milaan Fashion week gehouden. Verschillende modehuizen showde hun nieuwe zomer 2009 collectie. Hieronder een overzicht van de catwalkshows van D&G, Versace en Mochino en klik hier om de collectie van Burberry, Prada en Missoni te bekijken.

D&G

D&G sprong voor aankomende zomer in het veilige water van de Franse Riviera. De navy look hebben we de afgelopen zomers al herhaaldelijk voorbij zien komen. En ook voor de zomer van 2009 komen we niet van deze trend af, aangezien het D&G duo ermee aan de haal is gegaan. De heren presenteerde een voor hen doen een niet zo sexy collectie met heel veel blauw, rood en wit en hier en daar wat goud. Strepen werden afgewisseld met zeilboten en ankers. De D&G navy look werd afgestyld met netkousen en metallic tassen.

Versace

Kort, jong en lief is de nieuwste collectie van Versace. Donatella koos voor kokette jurkjes, die zij opleukte met dunne ceintuurs en 3D-vormige harten. Het kleurenpallet was mooi maar niet over de top. Zwart en wit werd afgewisseld met geel, roze en blauw.

Mochino

Zoals gewoonlijk verraste Mochino haar publiek met aparte cartoonachtige collectie. Kleurrijke outfits met veel ruches en grote stikken werden afgewisseld met zwart-wit creaties.

Foto’s via Style