De Milaan Fashion Week zit er helaas alweer op. Een week lang werden we getrakteerd op heel veel moois. Zo presenteerde D&G, Versace en Mochino een prachtige zomer 2009 collectie, maar ook de catwalkshows van Burberry, Prada en Missoni waren zeker de moeite waard. Omdat er nog veel meer mooiste zien was in Milaan, kun je hieronder nogmaals genieten van de geweldige shows van Gucci, Emilio Pucci en Dolce & Gabbana.

Gucci

De nieuwe Gucci collectie viel bij de internationale modepers niet goed in de smaak. De collectie werd omschreven als niks bijzonders en zou het volgens velen beter doen in een confectieketen als Zara dan in een luxe winkel als Gucci. De collectie was al met al vooral vrouwelijk, draagbaar en kleurrijk.

Emilio Pucci

Ook de Pucci collectie kon de internationale modepers niet echt bekoren. Zo werd er geschreven dat het inderdaad tijd was voor Matthew Williamson om te vertrekken bij het merk. Williamson putte inspiratie uit het eiland Capri. Het resultaat was kleurrijke Pucci prints in oranje, roze, blauw en geel op kaftans en badpakken.

Dolce & Gabbana

Dolce & Gabbana doopte hun show Pigiama Barocco. Het tweetal toonde een schitterende Barok collectie met vollumeuze jurken, prachtige cardigans, luxe stoffen en edelstenen.

Foto’s via Style