moderoute.jpg

Voorafgaand waren wij dames al gewaarschuwd, geen rokjes en hakken te dragen bij het afleggen van de Biënnale route. Natuurlijk heel eigenwijs waren wij wel hooggehakt de deur uitgegaan, maar al snel werd ons duidelijk waarom dit werd afgeraden.

Oké, de route moest dus worden gemaakt. Het thema van de Mode Biënnale is natuurlijk wel Happy fashion en dat werd zeker nageleefd. Meteen bij binnenkomst werden wij vrolijk ontvangen door de Biënnale crew waarop wij onze route in het museum begonnen. De zachte muziek en het geurende hout van de pallets werkte meteen al ten goede op mijn humeur. Bij het binnentreden van de eerste ruimte toverde de muzikaal gefleste ballerina en de ruimte met echte vlinders het humeur om in jawel, Happy.

Eigenlijk hadden we de kunstacademie ook nog moeten bezoeken, maar eenmaal buiten was het zulk zonnig weer dat we na het museum meteen zijn overgestapt om de mini cruise te pakken naar de overkant van de Rijn om de Steenfabriek te bezoeken. Daar aangekomen stapten we op de modderige wal waar we met de hakken al zo’n vijf centimeter de grond in zakten.

Om de aarde en keien te omzeilen waren er gekleurde cirkeltjes vloerbedekking neergelegd. Het werd een soort van twister-achtig loopje, dus haakten we de armen in om elkaar wat steun te bieden op de weg omhoog. De eerder geroepen waarschuwing van ‘geen hakken’ werd ons meteen duidelijk. Wij vroegen ons wel even af waarom dit zou kunnen passen bij de te verwachten doelgroep: fashionista’s dragen nu eenmaal graag hakken! De voor een ander hilarisch ogende entree was er natuurlijk niet minder om.

Bij binnenkomst in de Steenfabriek stapten we in een fris geurende bak met waspoeder en werden we tegelijkertijd overweldigd door de enorme ruimte, ingedeeld in diverse thema’s. De feeërieke sferen waar RTL Boulevard annex Make-up goeroe Leco eerder in de uitzending over sprak spraken boekdelen. Plat gezegd, een compleet met hindernissen parcours voorzien van ballenbak, waterpartijen en spiegelvloeren. Vandaar dus ook die tip geen rokjes te dragen. Onder begeleiding van wederom prachtige muziek belandden we in een totaal andere wereld. De wereld van kunstzinnigheid en mode.

In de aparte delen van de ruimte wachtten tientallen oogstrelende outfits op je, waar je absoluut een pirouette omheen moet maken. De details van deze prachtstukken mogen je gewoonweg niet ontgaan. De weg naar het volgende ‘onderdeel’ wijst zich als vanzelf tussen de pallets door. Afgeleid en wel is het ondertussen wel even opletten dat je niet over een Jeux des boules balletje struikelt en midden in een tietenveld neer flikkert. Kortom, het Biënnale evenement is een groot spektakel in de breedste zin van het woord.

Onderweg kom je creaties tegen van o.a. Bas kosters, Basso & Brooke, …and Beyond en natuurlijk is er kleding te koop (neem genoeg contanten mee!). Mits het weer mee zit valt er naderhand goed te loungen buiten op de rode fatboys of zitten of badderen in een heuse hot tub, onder het genot van een drankje en natuurlijk is er genoeg te bekijken aan voorbij flanerende bezoekers.

De Mode Biënnale Arnhem duurt tot en met 30 Juni 2007.

Add Your Comment