Vorig jaar april werd bekend gemaakt dat Arnhem een modehotel krijgt genaamd Modez. Inmiddels zijn we ruim 12 maanden verder en zijn alle namen van de ontwerpers die hun steentje bijdragen bekend.

Aankomende augustus opent Modehotel Modez in Arnhem de deuren aan de Putstraat 1. Het hotel is bedacht door de Nederlandse mode illustrator Piet Paris. Hij creëerde het logo en de art direction, maar voor het inrichten van de 20 hotelkamers riep hij de hulp in van Nederlandse ontwerpers.

De hotelkamers

Zo bedacht modeontwerper Monique van Heist samen met vormgever Thomas Voorn een bloemrijke hotelkamer die huiselijkheid uitstraalt. Koos Francisco van Benthum voor een uitgesproken stoere mannenkamer, terwijl de patronen van een jurk centraal staan bij Spijkers en Spijkers. Verder laat het fotografenduo Freudenthal/Verhagen in hun kamer vervreemde foto ontwerpen zien van Viktor & Rolf waarbij de stof daadwerkelijk uit de kiekjes tevoorschijn lijkt te komen.

In de kamer van Antoine Peters kan de smartphone van pas komen, want aan de muur vind je QR-codes die pikante plaatjes onthullen. In de ambachtskamers van Petra Vonk en Coppens Alberts staat handwerk in de vorm van breien, borduren en kant verwerking centraal en de People of The Labyrints spelen in hun kamer met de nachtelijke duisternis.

Verder schakelde Piet Paris ook Bas Kosters, Michael van der Ham en Sjaak Hullekes in en mocht kunstenares Suze May Sho de lift onder handen nemen. Maar natuurlijk reserveerde Paris ook 1 hotelkamer voor zichzelf. In zijn stulpje maakt hij aan de hand van schetsen duidelijk hoe een mode-illustratie ontstaat.

Daarnaast draait modehotel Modez niet alleen om de etnische waarde van mode, maar worden gasten ook geïnformeerd over het vak. Zo kun je tijdens een bezoek bijvoorbeeld ook iets opteken over de modegeschiedenis, dankzij printen van vormgever Gijs Frieling.

Add Your Comment