Nederlandse modellen verkiezen vrouwelijke vormen boven size zero, blijkt uit onderzoek van modellenbureau Favourite Models. Bijna 70% zou willen dat er meer rekening wordt gehouden met de natuurlijke lichaamsbouw van een model. Ook vinden zij de maateisen waaraan ze moeten voldoen te streng. Is de tijd van de graatmagere modellen nu dan echt voorbij?

Niet alleen de modellen hebben soms moeite met de strenge eisen. Ook de opdrachtgevers beginnen steeds vaker te beseffen dat de onnatuurlijk magere modellen beter vervangen kunnen worden door modellen met meer vrouwelijke vormen, zegt Emilie Bouwman, algemeen directeur van Favourite Models.

Tijdens het onderzoek is ook het voedingspatroon van de modellen onderzocht. Zo antwoorden bijna de helft van de dames meestal goed te letten op haar voeding. Daarnaast geeft 1 op de 4 aan altijd gezond te eten en 50% eet drie maaltijden per dag.

Sommige modellen zijn zelfs niet vies van een vette hap. Iets meer dan de helft geeft aan wel eens te snacken. Shoarma en patat zijn dan de favoriete hapjes. Ondanks dat de dames aangeven zo af en toe lekker te snacken staat op nummer 1, van wat zij het liefst eten, toch een salade. Op nummer 2 en 3 vinden we weer iets ongezonds. Zo stoppen de modellen na een salade het liefst chocolade en als derde patat in hun mooie mondjes.

Add Your Comment