Modetrends 2010
Een nieuw jaar vraagt om nieuwe modetrends. Welke kleuren, invloeden en trends zullen we zien in 2010? Om deze vraag te beantwoorden zette Modeblog de 10 modetrends van 2010 op een rijtje.

De modetrends van 2010 komen voornamelijk van klassieke trends, maar dan gecombineerd met een eigentijdse twist. Aan de ene kant zien we soberheid en aan de andere kant uitdagendheid, maar kwantiteit staat voorop.

Landelijk & Rustiek
Landelijke en rustieke invloeden zien we dit jaar in verschillende collecties terugkomen. Karl Lagerfeld zette deze trend op de kaart tijdens zijn lente/zomer 2010 catwalkshow voor Chanel. De designer gebruikte veel landelijke invloeden in zijn collectie. Denk aan lieflijke jurkjes, ruches, pofmouwen, klompen en nude tinten.

Boyfriend
Na de boyfriend jeans en de boyfriend blazer staat 2010 in het teken van het boyfriend shirt. Dit witte mannelijke overhemd kun je perfect combineren met vrouwelijk items. Overigens blijft de boyfriend blazer dit jaar ook nog steeds hip.

Prints
In 2010 domineren 3 soorten prints het modebeeld. Grafische prints zoals we deze zagen bij Christopher Kane, folkloristische designs als die van Marc Jacobs en Diana von Furstenberg en liefelijke bloemmotieven zoals bij Dior en Ralph Lauren.

Jeans
Veel celeberties liepen in 2009 al weg met de gescheurde jeans en in 2010 blijft het een hot item. De modellen variëren van broeken met geraffelde randjes tot exemplaren die bijna uit elkaar vallen. Voor welke type gescheurde jeans je ook kiest, als je het combineert met een T-shirt en sneakers zit je helemaal goed.

Noord Afrika
Een aantal modehuizen neemt ons dit jaar mee op reis door Noord Afrika. Dit vertaalt zich in stoffige woestijn tinten, satijnen harembroeken, Keffiyeh prints, ruwe etnische juwelen en Chanel hoofddoekjes.

modetrends voor 2010

Asymmetrische jurkjes
Asymmetrische jurkjes waren in 2009 enorm populair. Maar zeker in de wintermaanden van 2010 kun je jouw sexy one shoulder dress ook nog steeds blijven dragen.

Trenchcoat
De trenchcoat is de jas van 2010. Zo zagen we heel veel mooie exemplaren voorbij komen tijdens de verschillende catwalkshows. Daaruit bleek maar weer eens op hoeveel verschillende manieren je de trenchcoat kunt dragen

Kleur
In de wintermaanden van 2010 zien we kleuren als blauw, mosgroen, bordeaux en oker. In de zomermaanden maken deze kleuren plaats voor limoengeel, mintgroen, ijsblauw, kaki en roze. Daarnaast wordt er gesuggereerd dat dit jaar wit het nieuwe zwart wordt en zilver het wint van goud.

Hakje lager
Natuurlijk raken hogen hakken ook in 2010 niet uit de mode. Maar waar eerst de meeste designers gingen voor the sky is the limit, kiezen dit jaar meerderen van hun voor een lager hakje. Zo zien we veel basaria’s die versierd zijn met fonkelende steentjes, schoentjes met kokette hakjes en mannelijke veterschoenen.

En verder
Daarnaast gaan we in 2010 veel gedrapeerde godinachtige creaties zien en werkt de bodystock aan haar opmars. Bovendien leggen we dit jaar het accent op de taille, gaan we voor opmerkelijke halslijnen of kiezen we voor een uitdagende split. Ook blijft de jumpsuit het proberen en zijn we ook nog niet verlost van de konijnenoren.

Blijf Modeblog in de gaten houden want binnenkort lees je hier alles over de modetrends voor de lente/zomer van 2010.

Add Your Comment