Modetrends zomer 2014 kunstzinnige prints
Kunstzinnige prints domineerden de catwalks tijdens de grote modeweken. Het is dan ook niet vreemd dat dit één van de grootste modetrends voor zomer 2014 is.

Kunst en mode zijn altijd onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar dit seizoen gaat het nog een stapje verder. De prints lijken ditmaal dan ook wel rechtstreeks uit het museum te komen. Zo koos Miuccia Prada voor portretten op jurken en ging Karl Lagerfeld voor verfstrepen. Verder verwerkten Diane von Furstenberg, Celine, Jil sander, Versace en Kenzo deze modetrend voor zomer 2014 in hun collectie.

Hoe draag je kunstzinnige prints?

Kunstinnige prints kun je eigenlijk zien als het nieuwe zwart. Denk aan popart, penseelstreken, expressionisme en grafische dessins. Deze prints worden veelal uitgevoerd in primaire kleuren en dat zorgt voor een krachtig resultaat.

Deze modetrend komt het beste tot zijn recht als je het van top tot teen draagt. Daarnaast mag je gerust ook meerdere prints met elkaar combineren in één outfit. Als je dat allemaal te gewaagd vindt, kun je ook kiezen voor één kledingstuk met een kunstzinnige print. Ga bijvoorbeeld voor een top met een kleurrijk dessin met daaronder een effen rok of pantalon.

Foto’s via Style