miljonairs.jpg

Altijd al gedroomd van enorme villa’s, schitterende juwelen, luxe auto’s, bergen designerkleding en een exclusieve kunstcollectie? Kortom wil jij het leven lijden van een echte miljonair? Dan heb je wel eens kans dat deze droom dichterbij is dan je ooit had kunnen denken. Uit onderzoek van zakenbank Merrill Lynch en adviesbureau Cap Gemini blijkt dat het aantal Nederlandse miljonairs het afgelopen jaar fors gestegen is.

De groep van miljonairs in ons land steeg met 8,7 procent, hiermee komt het totaal aantal rijken op 117.400. Dat is meer dan de gemiddelde stijging van 6,4 procent die voor Europa geld. In totaal is nu 0,7 procent van de Nederlanders miljonair. Het totaal aantal vermogende particulieren wereldwijd nam toe met 8,3 procent tot 9,5 miljoen. Het totale vermogen van de gefortuneerden is gestegen met 11,4 procent tot 37,2 biljoen dollar.

Uit het onderzoek komen twee belangrijke redenen naar voren omtrent de vermogensgroei onder particulieren. Als eerste droeg de economische groei van een land veelal bij aan de persoonlijke rijkdom. Ten tweede profiteerden de welgestelden van de stijgende aandelenmarkten.

Ondanks de enorme stijging van het aantal miljonairs in ons land wonen de meeste rijken toch in de Verenigde Staten. In de VS wonen bijna 3 miljoen miljonairs. Op nummer twee staat Japen gevolgd door Duitsland. Deze drie landen zijn samen goed voor 50 procent van alle miljonairs in de wereld. Nederland staat op de viertiende plaats in de lijst.

Het mag dus duidelijk zijn dat ons kleinen kikkerlandje het niet slecht doet wat miljonairs betreft!

Add Your Comment