shoppenBijna elke dag winkel ik wel even, of het nu gaat om zaken als kleding of gewoon de boodschappen. Ik kan geen boodschappen doen zonder met dingen thuis te komen die ik eigenlijk niet nodig heb. Maar uit onderzoek is gebleken dat ik niet de enige Nederlander ben die dagelijks winkelt, las ik op NU.nl.

De gemiddelde Nederlander brengt jaarlijks 152 uur winkelend door. Dit houdt in dat wij ongeveer 25 minuten per dag besteden aan shoppen. De helft van de tijd wordt besteed aan snelle gericht aankopen, zoals artikelen voor het huishouden. De andere 76 uur gaan jaarlijks op aan funshoppen.

Ik mag dan wel niet de enige zijn die dagelijks winkelt, maar ik zit wel ver boven de gemiddelde winkeluren. Maar ach, dit is al beter dan helemaal niks! Nu ik dit weet hoef ik mij niet meer zo schuldig te voelen als ik tussen de middag nog even ga shoppen. Alleen heb ik nu nog steeds geen motief voor al mijn aankopen.